32-годишният Мирослав и ненавършилият 30 години Христо Средеви са двамата братя от Пловдив, които вчера се удавиха на ценралния плаж в Поморие.

Двамата млади мъже влезли в морето, въпреки че е било много бурно и с големи вълни, а температурата на водата е била не повече от 17 градуса. Първоначалната версия освен предположения за мъртво вълнение са, че единият от мъжете е получил хипотермичен шок заради студената вода. Когато го видял да се дави, брат му се притекъл на помощ, но и той потънал.

Пловдивчаните пристигнали в Поморие за кратка почивка. Христо Средев бил със съпругата си Ани, с която имат 4-месечен син.

Трети млад мъж, който се втурнал да помага на братята, бил спасен от бившия концесионер на плажа, който чул виковете му.

Все още не е ясно дали спасителите на плажа са били на работа, когато се е случила трагедията. Според едни очевидци, Мирослав и Христо са влезли във водата около 18.10 часа, когато работното време на водните спасители вече е било приключило. Според други обаче двамата пловдивчани са влезли във водата в 17,30 часа.