Драма се разигра в Поморие в късния следобед днес. Двама мъже са се удавили в морето пред "Атриум" на "Гранд хотел Поморие". Според очевидци двамата удавници са от Пловдив. Най-вероятната причина за инцидента е мъртво вълнение, съобщи БургасИнфо.

Хубавото време и високите температури в последните дни привличат летовниците към плажа, въпреки че водата все още не е подходяща за плуване. В този район е централният плаж на Поморие, където има много подводни течения. Местни жители са се включили във ваденето на хората.

Според Флагман двамата са братя.

Според "24 часа" двамата мъже са на 33 и 32 години. За малко покрай тях вълните са щели да погълнат и друго момче. Трагедията се разиграла пред очите на 20-ина летовници на пясъка, които разбрали за случилото се при изваждане на безжизнените тела от водата.

Първоначалната версия освен предположения за мъртво вълнение са, че единият от мъжете е получил хипотермичен шок заради студената вода. Когато го видял да се дави, другият му се притекъл на помощ, но и той потънал.

Трагедията щяла да стане още по-голяма, ако във водата не се хвърлил бившият концесионер на плажа Апостол Петков, който спасил трети мъж, притекъл се на помощ на давещите се.

Около удавниците се завихри спор дали спасителите са си изпълнили задълженията, тъй като има разногласия дали плажът е бил в работно време. Според някои двамата пловдивчани са влезли във водата в 17,30 часа, а според други - в 18,10 часа. Работното време на водните гардове е до 18 часа.