Две непълнолетни момичета и 32-годишен мъж са загинали при вчерашната катастрофа край варненското село Здравец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Катастрофата, която стана снощи, отне живота на трима души, а други двама бяха ранени, след като автомобилът, в който са се возили се е ударил в крайпътно дърво, в района на село Здравец. Двамата пострадали - момиче на 17 години и момче на 19 са в добро състояние.

Момичето е изписано с контузии, а момчето е с фрактура, като ще продължи престоя си в лечебното заведение.

Една от предполагаемите причини за тежкият инцидент е превишена скорост. Към момента няма данни шофьорът да е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

От полицията допълниха, че загиналите и пострадалите са от Синдел и по всяка вероятност са се връщали от Германия, като автомобилът (BMW) е бил с немски номера. 

Петима души са загинали, а 20 са пострадали при 18 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

В София са станали две тежки и 23 леки катастрофи, при които има двама ранени.

От началото на ноември жертвите на пътя са 16, а 202-ма са пострадали. Регистрирани са 166 тежки катастрофи на територията на страната.