Катастрофа с трима загинали стана край Варна. Инцидентът се е случил в близост до село Здравец.

Вестта потвърдиха от полицията в морския град, но без да дават подробности.

Според източници на БНТ автомобилът се е движил с висока скорост и водачът е загубил управление. Ударил се е в крайпътно дърво, а тримата пътници са загинали на място.

От полицията уточниха, че две жени и един млад мъж са загиналите на място. Други двама - младеж на 19 и девойка на 17 години, са в тежко състояние и са откарани в болница.

Автомобилът е с немска регистрация.

В момента тече оглед на местопроизшествието. Временно е ограничено движението между селата Здравец и Бенковски.

Общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени в рамките на ден, съобщи МВР. От тях 13 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.

Преди тежкия инцидент във Варна, МВР съобщи, ме през изминалото денонощие един човек е загинал, а 17 са ранени при 17 катастрофи в страната, сочат данните на МВР. В София са регистрирани 30 леки произшествия и три тежки, при които има трима пострадали. От началото на ноември жертвите при пътни инциденти в страната са 12, а 182 души са пострадали.