Един мъж загина, а мъж и жена са тежко ранени при челен удар между два леки автомобила БМВ на пътя между Русе и Силистра.

Сигналът за инцидента, който е станал на разклона за село Сандрово, е подаден снощи около 20.42 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

На прав участък са се ударили челно две БМВ-та, едното от които с разградска регистрация. След жестокия сблъсък едната кола се е разцепила и е пламнала. Шофьорът й е загинал на място.

На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Возещите се в другата кола мъж и жена са закарани в тежко състояние с множество травми в русенската болница.

Трети автомобил е бил ударен от разхвърчалите се части, но водачът му не е пострадал. Яшар Сюлейман разказа пред "Русе Медия", че не е видял самия удар, но в последния момент е забелязал на платното да лежи човек. За да не го удари, свил вляво, където налетял на откъсната гума с амортисьора на едното БМВ. В резултат спукал картер и счупил бронята си.

"Едната кола се е сцепила на две - предната част горя, задницата му, ей тук седи. Направо се сцепил на две. Доколкото разбрах, единият шофьор е от село Юпер", каза Яшар. По думите му пострадалите били млади хора.

Огледът на място продължи с часове, причините за тежката катастрофа се изясняват.

Четирима души са загинали през последните 24 часа, а 21 са ранени след 18 тежки пътно-транспортни произшествия, съобщиха от МВР. В София са регистрирани 60 леки и едно тежка катастрофа; двама души са пострадали.

През летните месеци катастрофите се увеличават, сочи статистиката на МВР. От началото на годината до третото десетдневие на август по българските пътища са загинали 361 души. Само през летните месеци юни, юли и август при катастрофи са изгубили живота повече от 190 души.

Най-честите причини за тежки инциденти на пътя са несъобразената скорост и загуба на управление.