Двама души са загинали при тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Инцидентът е станал снощи около 22 часа в близост до отбивка за село Ралево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

При огледа е установено, че 30-годишният водач на "Мерцедес", който е неправоспособен, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал движещ се от Плевен към Ловеч мотоциклет.

След удара автомобилът е напуснал пътното платно, вляво по посоката си на движение, и се е блъснал в крайпътно дърво. На място е загинал 44-годишният мотоциклетист. Пострадал е 28-годишен пътник в автомобила. Той е транспортиран в Спешна помощ - Плевен, където е диагностициран с гръдни и черепни травми, с опасност за живота. Тази сутрин мъжът е починал.

Шофьорът на автомобила е с охлузни рани, без опасност за живота. Той е задържан за срок до 24 часа. Взети са кръвни проби за химическо изследване.

За тежкия пътен инцидент е уведомен дежурен прокурор при Окръжна прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно производство, посочи още Цветкова.

По данни на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР в Плевен за първите шест месеца на годината в областта са станали 667 пътнотранспортни произшествия, от които 114 са тежки - с 12 загинали и 150 ранени. Най-честата причина за катастрофи е несъобразената скорост и неправилни маневри. Сред критичните участъци с най-много тежки пътни инциденти и жертви е и пътят Плевен - Ловеч.