Двама мъже са в тежко състояние след две последователни катастрофи на автомагистрала "Тракия" край Ямбол. Сигналите за инцидентите са съответно в 7:10 и 7:40 часа, съобщи за БТА заместник-директорът на ямболската болница "Св. Пантелеймон" д-р Валентин Вълчев.

Пострадалите са мъже на възраст около 33-34 години, каза д-р Вълчев. "Единият е с тежка гръдна травма и постъпва в "Хирургия". Другият е с тежка черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, приет е в "Реанимация". Едното ПТП е между Зимница и Стралджа в район на жп прелез, а другото на 290-ия км на магистралата в посока София", каза д-р Вълчев.

Общо 33 души са ранени при 21 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, един човек е загинал, съобщиха на сайта си от МВР.

От началото на месеца са станали 343 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 19 души, а пострадалите са 437.

От началото на годината 77 души са загинали, а 1599 са ранени при 1293 катастрофи.

В София са регистрирани 31 леки пътнотранспортни произшествия, без жертви и ранени.

В сравнение с реалния брой жертви в същия период на миналата година се отчитат 22-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 година, съобщават още от МВР.