Двама души загинаха при тежка катастрофа между тир и лек автомобил на международния път за граничния контролно-пропускателен пункт "Лесово", съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Ямбол. 

Инцидентът е станал малко преди 13:30 часа днес, 14 април, в участъка между село Козарево и разклона за село Чарган. Загинали са шофьорът и пътник в лекия автомобил. 

На мястото на инцидента бяха извършени огледи за изясняване причините за катастрофата. По първоначални данни шофьорът на лекия автомобил е загубил управление и е навлязъл в насрещното платно. Техническа неизправност или здравословен проблем са възможните версии за тежкия инцидент.

Движението в участъка временно бе пренасочено през Ямбол в района на кръговото движение на пътя за граничния пункт. Около 20 часа пътят отново бе отворен за автомобили и в двете посоки. 

Над 300 хиляди души пътуват по великденските празници, по предварителна оценка на Института за анализи и оценки в туризма. Освен натоварения трафик, има и ремонти по магистралите и основните пътища. Повече за движението по празниците може да видите тук.