Десетокласничката от пловдивското Средно училище "Св. Климент Охридски", която във вторник беше намушкана с остър предмет от своя съученичка, е получила раната си заради шумно дъвчене на дъвка. Това съобщи за Дарик директорът на училището Здравко Димитров.

Според него словесният конфликт между ученичките започнал с нелепа ситуация, груба забележка, че дъвче дъвка и мляска прекалено силно - с което пречи. Последвала реплика от другата ученичка, а конфликтът продължил и в междучасието с непристойни думи. Напрежението между двете момичета ескалирало в края на учебния ден, когато една от девойките отива до стола на училището и моли за нож, за да си обели ябълка. При следващата среща между двете момичета, едната нападнала с хладното оръжие своята съученичка и я ранила в гърба.

Според Димитров, раната е повърхностна. Той веднага извикал полиция и спешна помощ. Пострадалата е била откарана в болница за преглед и оставена там за наблюдение.

Регионалното управление на образованието е било информирано с доклад и информацията е стигнала и до Министерството на образованието.

Най-вероятно двете момичета ще бъдат наказани заради случилото се. Димитров уточни, че момичетата не са от Пловдив, а от населено място в областта.

Педагогическият съвет на училището ще заседава следващата седмица по случая. Най-тежкото наказание, което може да получат двете момичета е преместване в самостоятелна форма на обучение.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи и инспектор от "Детска педагогическа стая" от Второ районно управление.