Близките на загиналото при катастрофа във вторник 3-годишно момченце край Враца обвиняват медиците от Спешното в града, че линейката е закъсняла, а една от лекарките, според тях, е употребила алкохол, съобщава бТВ.

Лекарите обаче твърдят, че не е имало начин момченцето да бъде спасено заради травми, несъвместими с живота, каза по БНТ Теодора Генова, ръководител на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Майката на детето е с черепно-мозъчна и гръдна травма в болницата. Тя е поставена на белодробна вентилация в реанимацията. Нейното състояние остава тежко, но стабилно. 

Вечерта във вторник роднините се събраха пред Спешното, а напрежението ескалира и те счупиха едно от стъклата на входните врати на спешна помощ. Наложи се и намесата на полиция.

Автомобилът, с който са пътували се обръща по таван на пътя Криводол - Враца, вероятно заради несъобразена скорост и мократа настилка. Четирима души са били в колата, сред които и 3-годишното дете.

Дядото на момченцето, Бисер Йорданов, разказа пред бТВ, че е заварил на мястото полиция и пожарна. Попитал ги къде е детето и му казали, че е под колата.

Твърди още, че го извадил сам, като двама полицаи са му помогнали да повдигне колата преди да дойдат линейките.

Бабата на детето Капка Станева е карала след първата линейка, която е откарала детето в Спешния център. Тя е категорична, че лекарката в линейката е бил пияна. Жената твърди също, че дълго време близките не са получавали информация къде е момченцето и какво е състоянието му.

Станева отрече да е имало насилие над медиците в Спешния център.

Бащата на 3-годишното момченце е ударил стъклото на вратата, когато са му съобщили, че то е починало, но по думите й, това е била емоционалната му реакция на трагичната вест. Тя призна, че автомобилът, който катастрофира във вторник около 19.00 вечерта, се е движил с висока скорост.

Според официалната информация от полицията колата се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път, а водачът е карал с над 100 км/ч. Той не е употребил алкохол или наркотици. Детето, което загина, не е било в столче, а в ръцете на майка си.