Близки на загиналото дете във Враца: Линейките закъсняха, лекарката беше пила

От Спешното твърдят, че 3-годишното момченце е получило травми, несъвместими с живота

Обратно в новината

Коментари - Близки на загиналото дете във Враца: Линейките закъсняха, лекарката беше пила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забелязвам напоследък честа употреба на израза "колата се обърна по таван". Мисля, че е достатъчно да се каже "колата се преобърна".

Циганите гласуват за кражбите във Врачанско! Лошите пътища и несъобразената скорост са причина за катастрофата! Бързата помощ неадекватна, поради кражбите и там, някои не издържат пропиват се! Това е положението! Ей на това се казва ЦИГАНСКА държава!!! Да не протестират, както аз не го правя!! А да мислят дали на следващите избори искат да променят нещо или пак да вземат някой лев!!!

На такива изроди спешна помощ не се изпраща.

Е като детето е умряло няма нужда да бързат ли? А не им ли хрумва, че може да има още пострадали?

Кво ревът тия мангали бе?!?

Е ако бяха нашенци може ли да реват?

нема нищо де, да направят още едно чаве и другия път да карат с 200

Циганската логика: още помня, как бабата на един абитуриент от ромски произход каза на журналистите-детето завърши, много е добро, сега му помогнете за работа. Я доктор, я директор! Бяха наели някаква позлатена каляска, за да го закарат на бала. Това са им критериите!

Ами и трезва да е била...има случаи, при които д-р не може да помогне. Ако шафьорът е карал с над сто на хлъзгав път , обаче ......той е много по за дране

"Детето, което загина, не е било в столче, а в ръцете на майка си." Това трябва да е заглавието на статията. Масово хората си возят така децата... какво очакваме?

К'ви хора? Кажи направо - циганите.

Когато возех и моето ,и чужди деца в таксито... столчета все още нямаше! Никое не съм убил. Не е вината в липсата на столче ,а /както обикновено/ в "задкормилното устройство" !

Не знаеш кой идиот ще те срещне и внимателно да караш. Столчето спасява живот. Не винаги, разбира се, но многократно увеличава шансовете!

Абе и на запад скачат и удрят и викат при такава вест. Но лекарите са подготвени и им бият нещо, та са слабосилни като старци. Във всеки случай нито могат да счупят стъкло нито могат да счупят главата на съпругата нито главата си. Нашите лекари да се учат. Пияна или не, важно е дали лекарката е действала адекватно. И ако е било без седалка и майката с колан е с такива травми, паднало под колата е било на над. 9д, дори без удара от колата. Нямало е никакъв шанс. Не е трябвало да го вадят без турникет или жилетка с пневматика. Самото вадене махането на затискането може да е смъртоносно, макар че в случая едва ли. Полицията би трябвало да знае тези работи. Все пак, за колко време е дошла линейката? Явно че е дошла след полицията.

Хайде хайде, били без столче, с превишена скорост, без книжка, слушали чалга. Ами такива са им особеностите на етноса, ние трябва да уважаваме различните и да ги възприемем. Както и да уважаваме това, че не плащат данъци и осигуровки да не им се предоставят каквито и да е било услуги, включително медицинска помощ. Само пътното да мине с булдозера да бутне в канавката каляската, че да не пречи на пътя.

Ето това е България. Калпав път, калпав автомобил, калпав шофьор, калпаво здравеопазване, детето почива.

Карат лошо и бързо.Не че пътя е мокър.Каращия носи основната вина.Детето без столче,майката без колан защото е държала детето.Е резултатът е такъв.Сега според медиците детето е било вече починало.За съжаление на мен когато в Пирогов ми казаха "жената почина"(бяхме отишли да я изписват) светът ми се завъртя и за малко да цапна лекаря който го съобщи.Отношение като към животно.Баща ми с аритмия там се срина.Не умря но ако беше сигурно щях да нападна лекаря.Има трески за дялане в българското здравеопазване и то много.Има и свестни хора но има и идиоти и то те са повече.Грубо отношение на моменти просташко.Толкоз от мене.

така е, доста са брутални. Но за тях това е ежедневие - всеки ден се случва. вероятно и по някоко пъти. Ако не се абстрахираш поне малко, ще рухнеш емоциоинално още на първата година. Затова и са такива брутални. А и понякога е по-добре да ти кажат такава ноина директно, отколкото да я увъртат. Не знам.

Странни хора сме и близките на пациентите, баба ми беше в болницата за пети път в рамките на 6 месеца и съобщението за състоянието не беше много неочаквано. Обръща се същия доктор към нашите цигани, дядото бил пациент на отделението им над 2 години всеки месец - жената припада, децата налитат на бой на доктора, викат познати и всичко защото - те били го "утрепали" там, да им били "взели дипломите".

Според мен си измислят разни неща, за да омаловажат вината си (това например, че детето не беше в столче).

това е ясно. но и няма особено значение. - "линейката дошла късно" - еми да, тя е дошла от близката служба, която не е по средата на шосето. 15-20минути има път вероятно. Няма как да дойде по бързо, затова биваш отговорен и се пазиш сам - караш внимателно, слагаш колани, децата в столче и прочее. Извън града линейката ВИНАГИ е далече. Дори и хеликоптер да беше, пак отнема поне 30мин да го вдигнат, пък да долети и т.н.

Всеки народ си заслужава освен управницете и циганите.

бай мангал никога не е виновен за нищо. Не сте ли забелязали? Където, каквото и да стане, виновен е някой друг. Препоръчително, от тия дето са дошли да му помогнат. Такава си им е природата - кръшкат, лъжат, не поемат отговорност. като каже нещо някой от ромски произход, подлагаш на съмнение и проверяваш. На това му се вика здрав разум, не расисзъм

Чувството за вина което са усетили ''убийците'' на детето си, се отделя от съзнанието им и се проектира навън - към лекарите. Тоест - ЛЕКАРИТЕ СА ВИНОВНИ, НЕ АЗ КОЙТО УБИХ ДЕТЕТО СИ ! ТАКА СЕ ЖИВЕЕ ПО-ЛЕСНО, НАЛИ !!!!!!!! :))))

Точно така е, винаги така са били и така ще бъдат. Това си е част от тях. Проблемите минават и заминават, чавета лесно се правят...

Бая издънки на лекари.Разменените бебета в Шейново не от липса на осигуровки, даже са си платили допълнително родилките да са там и ето резултата.

Сами са си виновни, да са му сложили детско столче. Толкова ли е трудно

Карали бясно, без столче, утепали си детето, лекарите им виновни после. Затвор и за убийството, и за вандализма.

Дето защитавате докторите, утре вие може да опрете до професионалните им услуги.Те трябва да бъдат преди всичко професионалисти, кой как карал и не карал и що катастрофирал е работа на други органи.

Донякъде сте прав ,но как да преценя компетентността на лекарите ,след като аз не съм доучил за доктор ?

Има конкретно обвинение към тях, а няма конкретно опровержение от тях, само увъртане

за римляните ли говориш? такива измислени 'емо' обяснения още не бях чул.

Мечтата ми е всички лекари да стачкуват месец или година... така, като няма кой да ги мори, българите ще станат безсмъртни...

като не са професионалисти, защо са ги извикали? защото никой друг няма да дойде за не-плащащите осигуровки МАНГАЛИ.

Нищо от казаното не ги оправдава, а да бият и чупят е крайно дивашко, първично и следва брутални санкции, вклиучително затвор, отнемане на родителски права, имущество, за да са ярък пример, че това няма да се търпи, толерира и продължава. Това, че са цигани никак не ги оправдава и надменното държание е заради безнаказваност.

Прав си 321,но се пише безнаказаност,а не безнаказваност. Въпреки че е свързано с глагола наказвам.

Често минавам от там. Пътя е такъв, че инерцията позволява да се засилиш лесно. Имам 2 деца и без да защитавам точно тия смърдели в Спешното, смятам, че първо трябва потърсим вината в себе си, после в другите. Със сигурност не спешното е виновно детето да се озове под колата.

... ти какво работиш, несмръдлив приятелю...

Мангустите цял живот не вкарват нито лев от данъци в полза на обществото - нито за здравеопазване , безработица , инфрастрруктура и каквото друго се сетите ... С кое право те изискват социални придобивки !? Тази сган принудително трябва да бъде карана да работи и учи !

Да си направят циганска спешна помощ и тем подобни сили за бързо реагиране и да се обслужват сами!Аман от претенциозни паразити!

Хубава работа,ама циганска!

Какъвто народа, такива и циганите му.

като изгоним чуждите НПО-та може и да станеш прав. до тогава, сме де-факто окупирани.

Селски изпълнения, не си гледаш детето като хората, не го обезопасяваш, не спазваш ограничения в името на неговата безопасност, и после истеризираш и обвиняваш другите...

Не прехвърляй цялата вина само върху циганите! Да,виновни са,но това че лекарката е била пияна дали са го измислили? Съмнявам се. Ето затова когато пристигне полиция на местопроизшествието,трябва да тества за алкохол и наркотици не само водача на МПС,но и медицинския персонал.

Трябва да вярваме на хора, за които лъжата е втора природа? Ама да се спре всякакъв достъп до медицинска помощ на тази неосигурена и вечно недоволна част от населението.

С превишена скорост и без столче - тези "родители" сами не са ценели живота на детето си, а сега търсят сметка на други...

Линейката закъснява, ама тя и да не била закъсняла, детето пак щяло да умре.Те ектрасенси ли са тия доктори, че го знаят предварително бе. Дайте конкретни данни-кога е получен сигнала, кога е на място линейката.

Ама лекарите не са богове. Има травми, при които и веднага да го сложиш на операционната пак не можеш да го спасиш.

В тази държава нищо не е безплатно.Сега "орките" хем ще вземат някой лев на изборите,хем ще пуснат хартиената бюлетина за "правилната"партия .И после нови зулуми.

Циганска логика... Или липса на такава...

Да живее фондация Америка за България, Отворено Общество, Хелзинкски комитет. До тук ни докараха НПО-та финансирани от чужди разузнавателни служби чиято цел е да се разбие обществото. Няма общество, има индивиди и всеки е сам за себе си. Радвай се народе български, радвай се че имаш такива приятели дето с едната ръка те галят а с другата ти го слагат и ти се усмихват и ти казват "конграчюлейшън"

Супер. Мини довечера през руското посолство...заработи си 2 рубли

А като пишете за поредните цигански простотии да не криете, че извършителите са цигани. Те не са българи и никога няма да бъдат. Те не са направили нищо за тази държава, за да са равни с нас. И няма какво да ни приравнявате с тях. Това са простотиите на американското посолство. А някой е трябвало да внимава как кара колата. А не после за собствените си грешки да обвинява други невинни. Аман от цигански номера.

Абе вие от "Израждане" сте по големи цигани и от циганите. Как са ви изродили все такива идиоти

И Народното събрание да приеме съответния закон за документите за самоличност. В които да има графа народност - българин,циганин,арменец,евреин и т.н. Както беше със зелените паспорти навремето.

И авторът на статията ли е ромей?

Както са им раздадени шофьорски книжки без образователен ценз, да им се раздадат и дипломи за лекари и да се лекуват , бият , лекуват, бият, лекуват докато популацията им стане като преди 9.9.1944г.

Така лекарят никога няма да закъснява , винаги ще им е подръка.

Цинговците редовно обвиняват лекарите че са пили, явно подучени от адвокатчета. На мястото на обвинената лекарка - правя си тест за алкохол и съдя! А иначе - дай боже на всяко циганско семейство по едно такова дере!

След 24 часа ли ще го правиш теста.Така и хванатата пияна полицайка в управлението в К-ли иска нов тест, след две седмици.

А кога да го направи? След всяко качване в линейката щото някой може да обвини след 2 дни ли? Бабата сега казва, че докторката миришела на алкохол.

бащата убиец пил ли е? Бабата пила ли е и тя? Вместо да проклина шофьора за глупостта му,тя седнала да вини другите.

мамицата ви мръсна и беззъбите орки! Имате ли ОСИГУРОВКИ та и претенции!!!!

Каквито пациентите, такива и лекарите, такива и коментиращите, с 1-2 изключения.

На тия цинга манга все другите са им виновни. Да не би медиците да са карали колата му.Малко трябва да се разредят тия миризливци.

Коланчета, столче за дете, a, у, други аксесоари за кола?!? Ко ли питам?

Несъвместимостта на травмите с живота, констатирани впоследствие на първо четене, без аутопсия не е оправдание за закъснението на линейката, нито за алкохола в тялото на единия доктор.

само че нито линейката е закъсняла, нито лекарят е пил

Защо самите лекари не го опровергаят официално.

За да няма спекулации,съмнения и обвинения в лъжа,полицията да тества за алкохол и наркотици не само участниците в ПТП,но и медицинския персонал. Това проблем ли е?

Ти ли доказа алкохол в "тялото" на доктора?Или вярваш на мангалите,които никога не лъжат?

Линейка никога не закъснява и лекар на дежурво не пие:)))

Абе що се правиш на луд бе? Защо ми говорищ " по принцип" как било? Говорим за конкретна ситуация!

А ти как разбра на "първо четене без аутопсия", че линейката е закъсняла и доктора е имал " алкохол в тялото"? Щото бабата казва така ли? А тя има ли " алкохол в тялото"?

Когато има катастрофи със шведи бърза помощ не бива да ходи а да направят специални цигански екипи които да носят на бой

Какво ще кажат на КАТ, имали ли са задължителното детска седалка в колата? Детето , ако е било в нея, стегнато по правилник, щеше да е живо. КАТ да проведат провечоеъчен изпит на водача, ако тоя знае значението на поне три знака, ще се изумя!!

Шибани мангали. Бащата си е убил детето. Другите му виновни.

НАГЛА МАНГАЛСКА ПАСМИНА !!! КАРАЛ ПИЯН И УБИЛ ДЕТЕТО СИ, ОБАЧЕ ЛЕКАРИТЕ ВИНОВНИ !! ДОКОГА ЛИ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ , ХОРАА!!

Винаги съм се чудил на хора, на които след като им се случи нещо лошо, веднага тръгват да търсят вината у някой друг. По - леко ли им става тогава? Гузната си съвест ли опитват да заблудят? Мога да се обзаложа, че в конкретния случай, я водача ще е пил или ще е бил без книжка, я колата ще е с износени гуми, я спирачките не са работили, обаче накрая лекаря виновен, че детето било необезопасено и го намерили мъртво под колата.

Нали искахте хартиената бюлетина? Докато ГЕРБ и ДПС разчитат на платените им гласове,тези ще имат само права.А сега сте недоволни?!

Сигурен съм,че циганският шофьор е неграмотен и с купен книжка,колата е таралясник на 30 г. с гуми-джапанки от 20 лв.,чавето без столче и колани-хубаво е ,че само те са пострадалите,а не са затрили някой друг сиромах.

А после руснаците били “орки”…. Да ви ева ЕС-а и “демократичната и толерантна”страна…

Така ще е. Скоро обикалях по варненския край - градчета като Провадия, Суворово - пълни с циганори, а българите ги няма.

Когато в градината не се оскубят навреме плевелите , културните растения "изчезват " !