5-годишно момче загина при катастрофа на пътя между Враца и Криводол, а роднини на семейството атакуваха Спешния център в областния град и счупиха стъкло на вътрешна врата, съобщиха местният сайт "Конкурент" и bTV.

Сигналът за инцидента е подаден около 19.30 часа. Лекият автомобил "Пежо", в който са пътували трима възрастни и детето, е поднесъл на мократа настилка и се е преобърнал в дере. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Медиците обаче само са констатирали смъртта на момченцето, което не е било в детско столче. То е изхвърчало от колата и телцето му е открито под нея. Издъхнало е на място. 

Майка му е транспортирана в МБАЛ-Враца в тежко състояние. Там е и още един от пътниците в пежото, който е бил на предната седалка до водача. 

Малко по-късно пред Спешния център пристигнали роднини и близки на катастрофиралите, които нападнали медиците. Те обвиняват екипа от линейката, че се е забавил твърде много. След като са счупили стъкло на вътрешна врата, част от тях са се опитали да нахлуят в кабинетите. Изпратени са няколко патрулни екипа на МВР, за да овладеят ситуацията.