14-годишното момиче, което бе блъснато от патрулен автомобил на РПУ-Дряново, е в кома и се бори за живота си в габровската болница.

Инцидентът стана около 17 часа в понеделник на улица "Дочо Стойнов" в Дряново, когато 24-годишен полицай ударил с патрулката внезапно излязлото на платното 14-годишно момиче. Полицейската кола се е движела с включен светлинен и звуков сигнал, тъй като преследвала нарушител. Униформеният зад волана е от няколко години в системата на МВР.

Очевидци няма. Хората наизлезли, след като чули удара, съобщи bTV. Местните предполагат, че тийнейджърката не е чула колата, тъй като била със слушалките на телефона.

Полицейската кола се ударила и в паркиран автомобил.

"Аз ги оправдавам момчетата. Те просто си вършат работата. Имало е да се случи и така", каза Пенчо Станчев, собственик на ударената кола.

"Независимо от воденото следствено дело аз съм издал заповед за извършване на дисциплинарна проверка по случая", каза директорът на Областната дирекция на МВР в Габрово Борислав Бончев.

Момичето пък се бори за живота си в габровската болница.

"В кома е и все още е с опасност за живота, с мозъчна контузия", заяви д-р Недка Радкова от Отделението по реанимация при МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - Габрово.