Кървавата драма се разигра на 22 юли 2012 г., когато 30-годишната Виолета Иванова празнувала рождения си ден в семейната къща в бургаския кв. "Сарафово". Около 23.30 ч. съпругът й Тодор нахлул в двора и изстрелял четири куршума в гърба й. Жената починала на място. След това Тодор се опитал да застреля и братът на Виолета - Камен, но пистолетът засякъл.

Окръжните магистрати го намериха за виновен по всички повдигнати от прокуратурата обвинения. Заради чистото му съдебно минало и пълните самопризнания, Иванов няма да изтърпява доживотен затвор. Делото бе водено по съкратената процедура.

В последните си думи към съда Тодор заяви, че съжалява за случилото се и се разкайва.

"Убих човека, който обичам, това е нещо непростимо. Не съм искал да я убивам, отидох, за да видя децата си. Не исках да извърша това. Животът ми загуби смисъл. Съжалявам, че погубих хората, които най-много обичам на този свят", каза в съдебната зала мъжът.
 
Той трябва да изплати по 140 000 лева на двамата си невръстни синове 3-годишния Борислав и 5-годишния Николай, 80 000 лева на майката на Виолета - Анка Джелебова и 20 000 лева на брата Камен.

Присъдата може да бъде обжалвана в законовия 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Дали Тодор Иванов ще се възползва от правото си обаче все още не е ясно. "Трябва първо да се срещна с клиента си и да поговорим. На този етап не мога да ви отговоря дали ще обжалваме", заяви адвокатът му Живко Нейчев.

По-рано днес друг състав на Бургаския окръжен съд осъди на 25 години затвор бившия полицай Михаил Менашки за убийството на 30-годишната Мария Златанова в нощта на 3 септември м.г на паркинга пред хотел „Гларус” в Слънчев бряг. 
Тогава 30-годишната Мария, която била управителка на бара в комплекса, се качвала в автомобила "Ауди Q7" на 18-годишния футболист от Несебър Симеон Куминков. 29-годишният Менашки я нападнал с нож, нанесъл й 7 рани и я убил на място, като ранил и приятеля й.