По-рано оттам бяха съобщили, че убийството е станало по обяд, но уточниха, че грешката е била на оперативния дежурен в Пето РПУ.

Съпрузите били във фактическа раздяла и било заведено бракоразводно дело, като според първоначалните данни двамата били в много лоши отношения.

Сигналът за убийството е получен в бургаската полиция около 23.40 часа. Тогава в семейното жилище на ул. "Георги Казаков - Даскала 5А" 30-годишната Виолета празнувала рождения си ден.
Съпругът й - Тодор, който се води на същия адрес, но все още не е ясно дали е живеел там, я застрелва с пистолет "Браунинг".

Жената е починала на място, а мъжът й е задържан в бургаската полиция. Семейството има две малки деца - момченца на 4 и 5 години.
Разпитани са очевидците на убийството и е заведено досъдебно производство.

По информация на местния сайт "Бургас Нюз" Тодор е прострелял съпругата си 4 пъти в гърба. Той е искал да убие и брат й, но мъжът успял да се предпази и да издърпа пистолета от ръцете на убиеца. По неофициална информация съпругът от няколко месеца заплашвал жена си с убийство и имал подписан протокол да не доближава Виолета и децата.

През април 2011 г. 35-годишната Силвия бе застреляна с ловна пушка в главата от съпруга си Пламен Панайотов във варненското село Нова Шипка, когато отишла да вземе двете си деца. Семейството живеело разделено, а Пламен бил агресивен и многократно упражнявал домашно насилие спрямо жена си.

Във фаталния ден решението на Силвия да вземе децата вбесило съпруга й, който взел от металната каса съхраняваната ловна пушка, заредил я с ловни патрони и убил жена си.
Няколко месеца по-късно 41-годишният мъж бе осъден на 12 години затвор.