Български автобус с 33-ма пътници се запали в Гърция, в района на село Крушево. По информация на българското външно министерство няма пострадали. По информация на гръцките медии превозното средство е напълно унищожено. Засега не е ясно какво е причинило пожара, който е възникнал по време на движение по второкласен път Сидирокастро - Капонофитос, в района на Серес.

От името на туроператора, организирал екскурзията, Татяна Лазарова потвърди пред БТА, че всички пътници са добре, като са успели да напуснат превозното средство преди да се разрази пожарът. 

"По време на пътуването ни дадоха знак, че има пушек, слязохме от рейса и се отдалечихме", разказва още Лазарова. Шофьорът на автобуса, както и други шофьори са се опитали да предотвратят пожара. 

Огнената стихия се е разразила след като всички пътници са били на безопасно разстояние от превозното средство.

Местни жители са съдействали хората от изгорелия автобус да бъдат извозени до Крушево. 

Екскурзията е еднодневна и още днес всички пътници ще се приберат, увери Лазарова. 

"В момента сме в планински район и досега нямахме обхват, но направихме връзка с превозвача, на когото е автобусът и е изпратен друг, който да ни прибере", каза още Татяна Лазарова. "Не сме притеснени. Притеснението идва от многото мислене, иначе не сме изживели такъв стрес", каза още тя.