Възрастен мъж е починал в болницата в Русе след катастрофа тази сутрин, съобщават от Областната дирекция на МВР. Той е бил блъснат от автобус на бул. "Христо Ботев" в Русе на изхода на града в посока Разград. Сигнал за инцидента е подаден в 08:03 часа на тел. 112.

На местопроизшествието са изпратени служители на Пътна полиция, а след това и дежурна оперативна група на ОД на МВР - Русе за извършване на оглед.

Според първоначалната информация автобус "Сетра" с русенска регистрация, управляван от 42-годишен мъж, е блъснал пресичащия пътното платно мъж, чиято самоличност засега не е установена. Загиналият мъж е на видима възраст около 70 години. При удара пешеходецът е пострадал и е транспортиран с линейка на Центъра за спешна помощ към болницата. По-късно е получена информация, че е починал.

Снимка: БТА

Автобусът е превозвал пенсионери с увреждания, които пътували към морето. Инцидентът е станал в момента, когато мъжът е пресичал платното и зелената разделителна ивица към бензиностанция "Петрол". В този момент в лявата скоростна лента се е движил пътническия автобус, в който са пътували възрастните хора.

Снимка: БТА

На местопроизшествието е извършен оглед. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента.

Пътниците от автобуса са били прехвърлени в друг автобус и са продължили по маршрута си.

Хората от близките вили твърдят, че им се налага да пресичат въпреки, че няма пешеходна пътека, за да стигнат до автобусната спирка. Освен това по тази отсечка се кара с висока скорост. Хората настояват за ограничение на скоростта.