Автобус с пътници, пътувал по линията София - Монтана - Лом, се е ударил в тир, спрял в аварийната лента на автомагистрала "Хемус". Пътният инцидент е настъпил към 15.50 часа на около 20-тина километра след София в посока Варна, в района срещу паркинга при Жерково, съобщи МВР.

Към мястото на произшествието незабавно са били насочени екипи на Спешна помощ и пожарен автомобил.

При инцидента най-сериозно е пострадал водачът на автобуса, който с помощта на пожарникарите е освободен и откаран в болница с травма на крака.

Най-тежко пострадал е шофьорът на автобуса

Снимка: Булфото

Пострадали са мъж и две жени, които са прегледани на място, отбеляза МВР.

Движението в участъка не бе спирано. Пътни полицаи регулираха движението и оказваха съдействие, се казва в съобщението.

Катастрофата е станала на около 20 км от София

Снимка: Булфото

bTV съобщи, че МВР работи по две версии за катастрофата: несъобразена скорост на шофьора на автобуса, който ударил спрелия тир; иучастие в инцидента на трети автомобил.

8 души са транспортирани в болници

Осем души са хоспитализирани след катастрофата с автобус на автомагистрала "Хемус", съобщи за Агенция "Фокус" говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска. Четирима са в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", 2-ма в "Св. Анна", двама в УМБАЛ "Царица Йоанна - Исул".

"Изпратили сме пет линейки на мястото на произшествието, като първите три са пристигнали за 12 минути. Изпратили сме и шеста допълнителна линейка, защото има още двама-трима пострадали, които се преглеждат на място. Леко са пострадали, но не е сигурно дали няма да се наложи да хоспитализираме още някой", обясни Сунгарска.