Автобус се удари в спрял в аварийната лента тир на "Хемус", 8 души са в болница

Няма сериозно пострадали хора при инцидента, съобщи МВР, но от Спешна помощ уточниха по-късно, че 8 души са хоспитализирани

Обратно в новината

Коментари - Автобус се удари в спрял в аварийната лента тир на "Хемус", 8 души са в болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Асфалта е винивен! Като при Своге...

И как тъй се ударил? Направил се миндила на велик и тарикат и тира паднал от непето нали?мамв и дираджийск анепотревбна.

Автобуса защо се е движил в аварийната лента?....или шофьора е от породата български шофьори за които правилата са за всички останали, но не и за тях.

Затова е версията с трети автомобил, за да се изясни дали е имало причина.

Поредна катастрофа с турски автобус! Имам предвид, че автобусът е произведен в Турция и е цяло чудо, че не се е запалил след удара. Продължавайте да им внасяте боклуците и ще продължават катастрофите с пострадали. Такива ще са и фолксвагените им! Турците могат да правят халва и локум, ама коли - не!

В случая проблема не е какъв е произхода на автобуса, а защо се е движил в аварийната лента.

И искам да поясня нещо на коментиращите, на които им пречели камоионите по пътищата. Госпожи и господа, пътищата се строят, първо, заради превозите на товари, което става с камиони и едва след това за леките автомобили, които изкарвате на пътя само в събота и неделя. Това предназначение на пътищата е такова още от зората на човешката цивилизация.

И някой май е спрял в развитието си на "зората на човешката цивилизация".

Я да му проверят мобилният телефон на шофьора на автобуса да видим дали не е телефонирал по това време и си е държал волана със крак.Рядко ги ползвам тия от АГ Монтана ама често се е налагало да и правя забележки за каране със крак и телефон в ръката

Автобусът се е ударил с лявата си страна! ЛЯВАТА!!! Откъм водача! Което ще рече, че НЕ Е имало "спрял ТИР в аварийното", а изпреварващ автобус в аварийното!

Предлагам този шофер да вози депутати или някой други....

Много ме кефят всичките журналайки. ТИР-ът НЕ Е СПРЯЛ В АВАРИЙНАТА ЛЕНТА, а си е карал със 70, както каза шофьорът му по Нова телевизия и автобусът го е настигнал и ударил отзад.

И аз така си мисля,като гледам сравнително леките поражения по предницата на автобуса... Удара или е бил с много ниска остатъчна скорост или с такава- относителна, между двете МПС-та...

в градовете има БУС-лента по улиците, и явно по българските магистрали има БУС и ТИР-лента. И тия двамата не са се разбрали кой да е пръффф.

Хемус е фраш с камиони. 50% от МПСтата са само камиони направо се шофиора отвратително

Не камионите са проблема, на мгастралата си има скоростна лента за леки коли, проблема са тези с диагноза БМВ, Ауди и Мерцедес, дето карат с 200км/ч и присветкват на тези които се движат с 140км/ч по тази лента като изпреварват тези камиони. А отностно камионите те са признак, че все пак икономиката работи.

За каращите с над 140 и присветкващи си напълно прав. Но това с мерцедесите и други немски коли не го разбирам. Ако си джигит-си джигит, без значение от марката. Сурови санкции и камери му е майката.

Ами те повечето са Турски Тирове или ако са български внасят нещо дето западните помияри внасят нали затова ни рушнаха икономиката да вървят техните стоки

3евзек

До hmmm: Марката има значение, защото волно или неволно отделите за продажби на изброените немски марки са се прицелили към определена група клиенти, в случая джигитите.

Ами затова и БДЖ-то закъсва...и товарни и пътнически...Помня преди 40-на години ,какви композиции се движеха...през 15-20 минути...влак след влак. А през 80-те, във връзка с лозунга "Качество и ефективност" товарен камион НЕ можеше да пътува през един съседен окръг в друг без съпътстващ товар в нея посока (сиреч да не бръмчи празен) ...товарите се заявяваха в т.н. ТАЛ-линии...

ха на бас че накрая ще изкарат виновни самите пътници понеже са се овързали с коланите

zeddd

Ами, ако имат претенции за застраховки и неустойки, може и така да стане, защото принципно са си длъжни да си сложат коланите.

Тоя автобус какво е дирил в аварийната лента!?

интересно му е било какво прави движещия се с 70км/ч ТИР в лентата.

Абе имало някаква глоба от 1000 лв за шофиране в аварийната лента ...

Автобуса не трябваше ли първо да се натресе в триъгълника.

Ако точно в този момент тира е аварирал и шофьора още не е слязъл може и да няма триъгълник

Посред бял ден, през лятото, да се натресеш в спрял в аварийната лента камион - за това се иска майсторлък.

И на изкачване...

... много е лесно да се съди без да се знаят обстоятелствата! Спрете се, бе, хора! Има си полиция те ще разберат какво е станало! От прозаичното да е заспал зад волана до спукана гума или повреда ... има хиляди възможности! А тук му взехте 100 пъти хляба на човека! Ако е некадърен - ок, но първо да се оправи и после да се нищи какво е станало! Аз лично залагам на заспиване зад волана, поради нерегламентирана работа и превишаване на часовете. Това ще се разбере, като му вземат дигиталната карта(ако в момента е карал с неговата, щото и това ги принуждават да маймуносват)!

а що горят прозорците посредата ?

Гори ти главата. Това са пердетата бе. Кьорав си ни.

посред бял ден да се удариш в тир колко трябва да прозд и неграмотен? не говорим за цвят.

Постоянно се пише за подготовката на любителите-шофьори, а трябва да се обърне сериозно внимание на т.нар. професионални шофьори.

На тозу автобусен шофьор трябва и строителна количка с едно колело да му забранят да кара!

Посред бял ден е това и тръгнал хора да вози... На пътя най безотговорните шофьори по караните от тях превозни средства се нареждат долу горе така: - БМВ, Ауди, Мерцедес - служебни / фирмени товарни микробуси и ванове - тирове - пътническите автобуси и микрбуси.

'Голяма' статистика си направил.

прав е човека в БГ БМВ = Без Мозъчен Водач

Боже прибери си вересиите.

Тираджията сигурно е спрял за пиш, или за да се разтъпче. Нищо, че за тези цели има отбивки на всеки 15 км. Каруцарите смятат, че аварийната лента е, за да си спират когато за каквото им кефне.

Дали? Ти там ли беше?

Дори и да е така, какво търси автобуса в аварийната лента - спирал е аварийно или я е ползвал за изпреварване?!

И? Тази лента е за спиране. За да се удари рейса, значи се е движил.

Не приятелю. Тази лента НЕ Е за спиране.

не за изпреварване е

Язък за медиите. Голям провал, няма жертви, няма пострадали... няма за какво да пишат. Лошо.

И това е "професионален шофьор" - да се удари в аварийната лента в спрял ТИР. Такъв и за колело не е.

Или да ги настъпят по кракъ!

"Аварийната лента" е за отбиване и спиране при евентуално внезапна настъпила авария или повреда и за предвижване на аварийни автомобили със спец.режим на движение при задръствания, за оказване на помощ ! Тя не е предназначена за движение на останалите МПС-та !

Също ако на шофьора или на някой пътник му прилошее, представи си на шфьора му стане зле и понеже е "забранено" да спре там и продължи какво меле може да стане?

Тази тънкост не се признава от професионалните шофьори. Чорбаджията, ако го усети, че избягва аварийната лента, не го наема на работа.

Абе научете се да говорите български и спрете да опростачвате езика ни, бе! Инцидент може да стане, може да се случи, може да е (във всички времена на глагола). Но не може да настъпи. Просто не се говори така. Други неща настъпват - сезоните, големи периоди от време, войски и т.н.

а какво ще кажеш за тъпото налагане на глагола "случва" от журналя, от псевдоинтелектуалци и всякакви полуграмотни индивиди по радио и ТВ. Побеснявам да чуя как "премиерата на еди-коя-си театрална постановка ще се случи довечера", или как "планираната среща на НАТО се случи в Брюксел", или какви-ли-не още фрапантни тъпотии на подобно използване на този глагол!!! А вмъкването на чуждици вече става главоломно в разговори и писания. При това нелепо и без смисъл.. Езикът ни загива!!!

В гербава България че инцидентите настъпват, а не се случват е най-малкият проблем... То това да беше само - с мед да го намажеш...

Вкомуноидна България инциденти не се случваха защото нямаше коли а и никой не смееше да ги отразява та живей си в миналото "гостенино" в нашата държава