Джип и цистерна се обърнаха на пътя след ботевградското село Скравена в посока Враца, съобщи bTV. Три деца и четирима възрастни са пострадали. Две от хлапетата са в много тежко състояние.

Ударили са се джип и цистерна, пренасяща около 15-16 тона газ, допълва Нова тв.

Инцидентът е станал на пътя Е79. Изпратени са 5 линейки, шеста пътува към мястото на инцидента. Сигналът е подаден в 18:01 ч.

Момче е в кома с тежка черепно-мозъчна травма. То е транспортирано в "Пирогов", съобщи bTV. 

От Спешна помощ обявиха, че две момчета - на 12 и 14 години, са с черепно-мозъчни травми и са настанени в противошоковата зала на болницата. Мъж на 60 години е с тежки наранявания.

Друг мъж, на 54 години, е настанен в УМБАЛ "Света Анна" с политравми.

По първоначална информация малко преди 19 часа челно са се ударили цистерна и джип, в който са пътували 7 души, съобщи малко по-късно МВР. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Шестима пострадали се транспортират към болнични заведения. Предстои на мястото на произшествието да се извърши оглед и да се изяснят всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Движението е ограничено в двете посоки. Всички автомобили изчакват на място или използват обходен маршрут по път II-16 София - Своге - Мездра в двете посоки.

Възрастен мъж и две деца, пострадали при катастрофата край село Скравена, са откарани в болница "Пирогов". Това съобщиха към 21 ч. за БТА от лечебното заведение.

Състоянието на пациентите е тежко. Те веднага са поети от поливалентни екипи, състоящи се от лекари с различни специалности, които подробно ги преглеждат.

Четирима други, от които трима мъже и жена, са откарани в болницата "Св. Анна", съобщиха от лечебното заведение. Към момента няма информация за тяхното състояние.