Заради аварирал тежкотоварен автомобил временно движението по пътя Ябланица - Луковит в района на Златна Панега се осъществява двупосочно в една лента, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура". Алтернативният маршрут е през село Златна Панега.

Акцията на "Пътна полиция" в цялата страна продължава. 900 патрула и 300 камери на КАТ контролират трафика в градовете и по междуградските пътища. В София движението е спокойно, включително и по основните булеварди в центъра на столицата. По-затруднено пътуване из страната се очаква в средата на седмицата, когато са последните почивни дни за Коледа.

През изминалия ден са задържани 32-ма водачи, които са шофирали след употреба на алкохол. Проверките на 14 от тях отчели над 1,2 промила, а трима от спрените шофьори отказали да бъдат тествани с дрегер. Повече от дузина са и водачите, които са се качили зад волана след употреба на наркотици.

Един човек е загинал, а 18 са ранени в станалите 15 катастрофи, сочат още данните на МВР за изминалото денонощие. В столицата са регистрирани 16 леки и една тежка катастрофа. Двама души са ранени, загинали няма.

Температурите в страната са в интервала от минус пет до плюс 11 градуса. Пътните настилки са предимно сухи. По високите и усойни места пътните настилки са обработени при зимни условия.

Заради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в районите на Враца, Борован, Криводол, Мездра и Роман (обл. Враца); Струмяни и Сандански (обл. Благоевград); Градина (обл. Плевен).