Ученик беше нападнат и удрян от друго дете в класна стая, информира NOVA. Случилото се е от бургаското Средно училище "Константин Преславски". За момчето, което упражнява насилие срещу другото дете, това не била първа проява.

"С колегите сме дежурни по коридорите в междучасията. Инцидентът се е случил в класната стая. След като разбрах за него, веднага информирах училищния психолог. В тези случаи се уведомяват и родителите на учениците, както и ръководството на училището, за да можем да предприемем адекватни мерки", каза Светлин Стоянов, класен ръководител на момчетата, които са заснети във видеото.

По думите му децата не са възприели ситуацията насериозно.

"Всичко е започнало на игра, но в последствие нещата стават не чак толкова безобидни. Няма сериозно пострадал ученик", допълни Стоянов.

"Пострадалото дете е ученик от много години в нашето училище, няма образователни дефицити. Има много хубави оценки, предстои му кандидатстване след 8 клас", заяви директорът на училището Мартин Илиев.

"Извършителят е имал спорадични проблеми в миналото, но през настоящата година няма регистриран подобен случай", каза още той.

И допълни: "Важно е да се обяснява на децата, че когато има някаква провокация, те не трябва да отвръщат на нея, а да потърсят възрастен човек, който отговаря за тях".