Възстановено е движението при км 324 на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, но остава ограничението за трафика в посока София, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради тежко пътнотранспортно произшествие по-рано днес движението и в двете посоки при км 324 на автомагистрала "Тракия" беше ограничено. Въведен е обходен маршрут, както следва: пътен възел "Карнобат" - Лозенец - Зимница - пътен възел "Зимница" - магистрала "Тракия" и обратно. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".​

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, добавя БТА.

Автомагистралата беше затворена от тази сутрин за движение в частта от пътен възел "Карнобат" до пътен възел "Стралджа". Катастрофата е станала около 9:30 часа.

ТИР-ът, превозващ скрап в посока Бургас, е спукал гума. Водачът е изгубил контрол над тежкото моторно превозно средство и се е блъснал в двете средни мантинели, след което се обърнал на платното за движение. Засегнати са три леки автомобила, пътуващи в посока София.

Трима водачи и един пътник са откарани в болница в Бургас. Те са в контактно състояние.

По информация на Dir.bg камионът, предизвикал тежкия инцидент, е собственост на ямболския бизнесмен Динко Вълев, придобил национална популярност като "Ловеца на мигранти". На кабината на тежкотоварния автомобил се вижда надпис "Динко", а съграждани на бизнесмена, случайно преминаващи край катастрофиралия камион, съобщиха, че на мястото е спрян и джипът на ямболията.

Малко по-късно Динко Вълев коментира пред Нова телевизия, че шофьорът на камиона му е с голям опит.

"Много пъти съм го казвал, че докато има телета ще има и касапи. Не може да караш автомобил и да не стане ПТП. Никой не е застрахован. Моят водач ми обясни, че на пътя е имало камъни или отломки от ламарини, не можа да обясни, защото беше много уплашен. Настъпил ги, гръмнала му предна лява гума и благодаря на Господ, че той е много опитен водач. Щетите са материални", каза Вълев.

Той бе категоричен, че камионът не е бил претоварен.