Влакът от Карлово за Дъбово е отменен в участъка Дунавци - Дъбово след като 81-годишен шофьор се блъсна с автомобила си в пътническа композиция на жп прелез до казанлъшкото село Голямо Дряново.

Мъжът е ударил странично вагон в средата, като в следствие на удара автомобилът е отскочил в крайпътната канавка. 81-годишният шофьор е невредим, предаде БНТ.

Възрастният шофьор обяснил пред разследващите, че не е видял локомотива, въпреки че прелезът е регулиран със светлинна и звукова сигнализация.

"Аз съм си виновен...Погледнах, ма не го видях. В последния момент вече видях, че натиснах спирачка, ма той ма удари. Може и аз да съм го ударил, нищо чудно", разказа мъжът, цитиран от NOVA.

Снимка: БНТ, Иван Янев

Машинистът пък е разбрал за удара едва по-късно.

"В далечината забелязах автомобил с по-висока скорост и започнах да свиря сигнал внимание. В последствие забелязах, че същият намаля. Преминахме прелеза и много по-късно, на гара Дунавци, разбрахме, че се е блъснал в средата на вагона", разказа машинистът Стоян Динев.

При инцидента няма пострадали пътници, но има щети по вагона, съобщиха от БДЖ.

Снимка: БНТ, Иван Янев

Пътниците се извозват с автобус. Движението по линията ще продължи след приключване на следствените действия и разчистване на железния път.

Заради инцидента са отклонени два влака.