Вече 44 дни МВР не може да открие шофьорът, блъснал и убил велосипедист на кръстовището при стадион "Локомотив" в София.

На 21 октомври, около 8.20 часа, на бул."Рожен", близо до кръстовището с ул."Петър Панайотов", 42-годишният Константин Касабов, който е отивал на работа с колело, е бил блъснат от автомобил. Шофьорът е избягал и е оставил пострадалия тежко ранен на пътя. Мъжът бе транспортиран в "Пирогов", но след няколко дни Константин почина от тежките травми. Остави вдовица и две момиченца - сираци.

До момента, въпреки усилията на криминалистите, виновникът за смъртта на 42-годишния мъж остава на свобода. За съжаление на кръстовището, където е станал инцидентът, няма поставени камери. В първите дни след катастрофата в социалните мрежи имаше данни от потребители, че издирваният шофьор е управлявал тъмен на цвят джип, но това така и не бе потвърдено.

Съпругата на жертвата - журналистката София Господинова, каза, че в полицията показания са дали няколко човека, които твърдят, че са били свидетели на случилото се.

"Всички те дават разнопосочна информация - за марката и цвета на колата, за часа на инцидента", обясни вдовицата.

По думите й, криминалистите са иззели само един запис от камера на намиращ се в района търговски обект. "Качеството на видеото обаче е много лошо и полицията прави всичко възможно, за да го изчисти", допълни жената.

Тя увери, че не търси отмъщение, а иска просто да знае какво се е случило със съпруга й.

От СДВР апелират хората, станали свидетели на инцидента или разполагащи с информация за водача или за автомобила, да подадат сигнал на тел.: 112, 02/982 0516 и 02/982 0069.