Помощ в Спешното отделение на "Пирогов" в последните часове на 2023 г. и първите на 2024 г. потърсиха 210 души, се посочва в съобщение на интернет страницата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов".

Оттам информират, че 191 от постъпилите по спешност пациенти са възрастни, 66 са деца. 23-ма от пациентите са здравно неосигурени, информират от лечебното заведение.

В "Пирогов" тази нощ са приети четирима тийнейджъри с алкохолно отравяне. Те са на възраст между 15 и 17 години. Друг младеж - също на 17 години, е приет в болницата в Хасково със съдействието на полицията, съобщава bTV, позовавайки се на информация от МВР.

Ръководството на болницата благодари на всички дежурни лекари.

На този фон през изминалото денонощие пожарникарите в страната са реагирали общо на 179 сигнала за произшествия, като са ликвидирали 153 пожара, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на интернет страницата си.

От възникналите пожари 33 са с преки материални щети - 13 от тях в жилищни сгради, четири в спомагателни или временни постройки, шест в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са 120 от възникналите пожари. От тях 48 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, един в стърнища, 53 в отпадъци, 11 в готварски уреди и комини.

Извършени са 18 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства. Осем от подадените сигнали за произшествия са били лъжливи. При пожарите няма загинали и пострадали.

През изминалото денонощие в страната са регистрирани и девет тежки пътни инцидента, при които са пострадали 10 души, съобщава МВР на своя уебсайт.

В София са станали осем пътнотранспортни произшествия, от които четири тежки. Ранени са четирима души, като един от тях е с опасност за живота.

При катастрофите в страната няма загинали.

За последния месец на миналата година са станали 556 тежки катастрофи, а от началото на годината 6979. През декември 2023 година при пътнотранспортни произшествия са загинали 32-ма души, а 718 са ранени. През цялата 2023 година живота си в пътни инциденти са загубили 521 души, а 9090 са пострадали.