Тежка катастрофа с една жертва е станала снощи на пътя Пазарджик-Белово, в района край село Лозен, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Пазарджик.

19-годишен водач на лек автомобил "Ауди" от Белово е загубил управление и се е блъснал в движещ се насреща oпел, управляван от 28-годишна жена от село Ковачево.

На мястото са изпратени екипи на Пътна полиция, РУ - Септември, пожарната и Спешна помощ. В резултат на сериозния сблъсък е починал возещият се в опела 29-годишен от същото село.

Четирима пострадали са откарани с линейка в болницата, а сред тях има и бебе.

Ранени са 47-годишна жена, 12-годишно момче и бебе на 1 година и 10 месеца, всичките са от село Ковачево.

Водачът на лекия автомобил "Ауди" също е приет в МБАЛ - Пазарджик заедно с пътуващото до него 15-годишно момче от Белово. Състоянието на непълнолетния е тежко.

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни, като те са дали и кръвен тест.

На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ - Септември, уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик. Шофьорът на аудито е задържан и е под полицейска охрана в МБАЛ - Пазарджик. 

Стастиката на МВР за денонощието показва, че общо 22 души са ранени при 16 катастрофи в страната.

Само в София са регистрирани 26 леки пътнотранспортни произшествия и две тежки. Загинали няма, ранени са двама, информира БТА.

От началото на месец май жертвите на пътя са 30 души, а 429 са пострадали. Тежките катастрофи от началото на месеца са 333.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха, че в петък и събота движението на тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от петия до 23-тия км на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас ще бъде ограничено за няколко часа. За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София - Пловдив. Временната организация е поради очакваното интензивно движение в края на седмицата.