Западно и източно меню за обяда на Ким и Тръмп
Телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка са основните блюда
Телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка са основните блюда в менюто, сервирано на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на работния им обяд в Сингапур днес, предаде Ройтерс.
Менюто е подготвено така, че да съчетава вкусовете на Изтока и Запада по време на историческата среща на двамата лидери, отбелязва агенцията.
Според менюто, публикувано от Белия дом, предястията включват скариди и салата от авокадо, салата от зелено манго по югоизточноазиатски маниер с дресинг от мед и лайм, както и пресен октопод. На масата има и "оизеон" - корейско блюдо с пълнени краставици.
Гарнитурата към телешките ребра е огретен от картофи по френска рецепта, и броколи, задушени на пара. Свинското с хрупкава сладко-кисела заливка пък е сервирано с пържен ориз и чили сос. За седящите на масата има и корейско блюдо (дегу джорим) от риба треска със задушена соя и гарнитура от репички и азиатски зеленчуци.
За десерт членовете на двете делегации могат да избират между парфе от черен шоколад, ванилов сладолед със сироп от зрели череши и лимон и тестен десерт с пълнеж от крем.
Историческата първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер в крайна сметка се състоя. Доналд Тръмп и Ким Чен-ун направиха продължително ръкостискане и позираха за снимка в началото на срещата си в хотел "Капела" на остров Сентоса в Сингапур. Двамата лидери си размениха няколко думи и се оттеглиха за разговори на четири очи, който продължи около 50 минути.
Малко по-късно Доналд Тръмп и Ким Чен-ун продължиха разговорите си в разширен формат.
Срещата продължи около час и половина. Двете делегации продължиха с работен обяд.