"Можем да кажем, че казусът с хладилните камиони на "Капитан Андреево" е разрешен." Това заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в предаването "Офанзива" на Нова.

Шофьори се оплакаха, че за влизане от Турция в България се чака по няколко денонощия. Според тях случващото се в момента с огромните опашки е предизвикано от затварянето на частната лаборатория за фитосанитарен контрол на пункта.

"Относно проблемите с опашките и натрупванията, които имаше в първите дни, мога да кажа, че те са решени. Вчера имаше делегация на високо равнище. Обиколихме целия пункт. Там бяха представители от дипломатическата мисия, зам.-министърът на търговията на Турция, както и министър Събев. Със задоволство констатираме, че можем вече смело да кажем, че този казус с хладилните камиони е разрешен", каза заместник-министърът.

Христанов увери, че от турска страна също са потвърдили, че казусът е разрешен и са благодарили за бързата реакция на държавата ни.

Заедно с това заместник-министърът разкри, че е би направен опит да бъде подкупен.  "Към мен беше насочен опит за корупционно въздействие. Става дума за милиони", изтъкна Иван Христанов. "Пари няма да взема и изобщо не се интересувам от материални облаги", категоричен беше той.

"Канализирано е предложение, че бих могъл да се облагодетелствам с милиони, стига да свърша работата. В случая бяха замесени нищо неподозиращи лица. Те не са подозирали в какво ги въвличат. Отидох в ГДБОП. Дадох показания и работата вече е при тях", каза Иван Христанов.