Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев бряг-север продължава.

Доброволно бе премахнат бар Amigo с площ 350 кв. метра, който бе разположен пред хотел "Белвю" в нарушение на одобрената от министъра на туризма схема. Съборен беше и ресторант Terra (400 кв. метра), който се намираше пред хотел "Палас" и работеше в противоречие с договорните отношения.Това съобщиха от Министерството на туризма.

Наемателят е стриктен при изпълнение на задълженията си да привежда плажа в необходимия вид, посочват от министерството.

Наскоро бе съобщено за разрушаването на ресторант Stela di marre с площ 400 кв. метра също пред хотел "Белвю", а преди това бе съборен и друг преместваем обект в нарушение - Bubles бар&ресторант, около 400 кв. метра, разположен пред хотел "Гларус" и недалеч от хотел "Чайка".

Министърът на туризма Николина Ангелкова прекрати преди време концесията на плаж Слънчев бряг-север, след като на него бяха констатирани над 8000 кв. метра преместваеми обекти, които надхвърляха одобрената за разполагането им схема.

При инспекция на министъра през февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни преместваеми обекта. Тяхната площ, останала от прекратената концесия, превишаваше одобрената схема.

Разчистването на някои от обектите се отложи заради започналия активен летен сезон. Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете продължават.