Това съобщи по предварителни данни Националният статистически институт (НСИ). Увеличението спрямо същия период на предходната година в индустрията е 5.6 на сто, в услугите - 10.3 на сто, а в строителството - 7.9 на сто.

По икономически дейности през второто тримесечие на 2010 г. най-висок ръст спрямо същия период на предходната година е отчетен в дейностите "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения"- 30.7 на сто, а най-нисък - в "Култура, спорт и развлечения" и "Административни и спомагателни дейности", съответно с 1.4 и 4.3 на сто.

Намаление с 2.3 на сто на общите разходи за труд е регистрирано в икономическа дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В общите разходи за труд разходите за възнаграждения за един отработен час се увеличават с 9.2 на сто спрямо второто тримесечие на 2009 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 3.4 на сто.
По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от минус 3.4 на сто за "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" до 37.1 на сто за "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения".