По данни на известната британска туристическа агенция "Томас Кук" (Thomas Cook) Турция е сред най-предпочитаните дестинации от британските граждани за лятото на 2018 г.

Шейсет и един процента от резервациите на британците са направени за Турция, а 84 процента е увеличението на резервациите за този сезон, посочи агенцията.

Търсени от британците са пакетните ваканции, които предлага Турция за новия сезон.

Терористичните атаки в Турция през 2015 г. и последвалият опит за държавен преврат доведоха до драстичен спад на чуждестранните туристи, в това число и британските, в страната. Чуждестранните туристи се отдръпнаха и предпочитана за летните ваканции стана Гърция.

Но през 2017 г. туристическият сектор на Турция се съвзе и активизирането продължава и през този сезон, посочват експерти.

"Турция определено ще бъде много предпочитана за ваканция дестинация през лятото на 2018 г. в сравнение с други страни", каза един от мениджърите на "Томас Кук" Крис Мотърсхед.

Испания, Гърция, САЩ и Карибите също са предпочитани дестинации за лятната ваканция на британците.

Експерти от туристическия бранш коментират, че турският туризъм бързо набира скорост и постепенно скъсява преднината, която има Гърция.