Представителите на германския бизнес са против нови ограничителни мерки срещу Русия. Това заяви председателят на Германско-руската външнотърговска палата Матиас Шеп в интервю за ДПА, откъси от което са публикувани днес и цитирани от ТАСС.

"Дори в най-сложните периоди на студената война германската икономика бе стабилизиращ фактор в отношенията на двете страни", казва той. "Новите санкции не водят към намаляване на напрежението или към спад на конфронтацията", допълва Шеп.

В Сочи президентът на Русия Владимир Путин ще обсъди днес с ръководителите на над 20 германски компании текущи проекти и плановете им за инвестиции.

Матиас Шеп коментира, че президентът Путин не се среща с бизнесмени от други страни в такъв формат и толкова редовно.

Говорителя на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че германският бизнес е широко представен в Русия и се цени. По думите му за германските бизнесмени, както и за бизнесмените от други държави се създават равни условия за работа, а самите предприемачи имат планове за разширяване на бизнеса. Той посочи, че всички тези въпроси ще бъдат разисквани с Путин.

Преди днешната среща говорителят каза пред журналисти, че Кремъл отчита положителен характер на развитие на руско-германските отношения в търговската и икономическата сфера.