Асен Македонов е новият президент на Световната федерация за недвижими имоти FIABCI. Българинът ще заема престижната за страната ни позиция в продължение на 1 година.

Асен Македонов встъпи в длъжност на 2 май на официална церемония, която се проведе на 69 конгрес на федерацията в Дубай.

Той представи своята платформа за развитие на FIABCI за периода 2018-2019 година пред представителите на страните членки на федерацията. Докато представяше своя филм портрет, Македонов презентира България като туристическа и инвестиционна дестинация.

Българската делегация беше водена от Бойко Бойков президент на FIABCI-България, който е член и на управителния съвет на FIABCI WORLD. Бойко Бойков е част от екипа на Асен Македонов в президентския му мандат.

FIABCI е световна организация за недвижими имоти, създадена през 1951 г. В Париж, Франция. В нея членуват над 1 милион асоциирани членове, повече от 100 асоциации, 2300 редовни членове и над 80 университета от 70 страни. FIABCI има специален консултативен статут в икономическия и социален съвет в ООН.

FIABCI представлява повече от 40 професии от бизнеса с недвижими имоти като предприемачи, строители, брокери , оценители, адвокати и др.

Асен Македонов

На световния конгрес на организацията, проведен през май 2017 в Андора за световен президент 2018-2019 е избран Асен Македонов - партньор в B&H Real Estates. Той е член на УС на НСНИ и предходен президент на FIABCI България.

В световната организация Асен Македонов е изпълнявал следните функции:

- вице-президент на финансовия комитет 2014-2015 г.

- президент на комитета за стратегическо планиране - 2015-2016 г.

- президент на финансовия комитет 2016-2017 г.

Член е на УС на FIABCI България 2007-2015 г.

Асен Македонов е единственият българин, който е избиран за световен президент на FIABCI в историята на организацията. Той притежава редица международни сертификати:

- CIPS, TRC, CLHMS, включително и Оne Million Dollars Guild - единствен в България.

Асен Македонов и Бойко Бойков

Асен Македонов и Бойко Бойков