Държавното дружество "Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ "Хемус" от пътен възел "Боаза" до пътен възел Велико Търново - Русе, каквото твърдение се появи в последните дни от лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Тя уточни, че договорът с "Автомагистрали" ще бъдат изпратен на БСП, както и в Агенцията за обществени поръчки. "Изключително неприятно е да се правят фалшиви новини и да се пускат в общественото пространство. БСП се опитват да атакуват там, където има добри решения. Вероятно това e работата на опозицията, но не трябва да го прави с фалшиви внушения", уточни Аврамова.

Нейният заместник Николай Нанков уточни, че има подписани рамкови споразумения с десет юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата текуща дейност на фирмата.

Договорът с "Автомагистрали" е сключен на 20 декември, каза министър Аврамова и допълни, че ще бъде предоставен на БСП, както поискаха по-рано днес от партията.

В отговор на въпрос заместник-министър Нанков каза, че ръководителят на дружеството Стоян Беличев е бил преди десет години за около година съдружник на съпруга на Гинка Върбакова, като след това е продал дела си.

Министър Аврамова потвърди, че той никога не е бил съдружник с Гинка Върбакова, какъвто въпрос отправи депутатът от БСП Елена Йончева.