Наливането на годината, наречено ДепозитФест, стартира официално, съобщиха от организаторите МКБ Юнионбанк. В рамките на Депозитфест ще бъдат наливани едни от най-големите лихви, които могат да се срещнат на българския финансов пазар – 7% за спестявания в левове, 5.75% за евро и 4 на сто за долари.

Освен наистина големи лихви, всеки клиент, който открие депозит за поне 1000 лв. или евро получава незабавно подарък.

Голямата награда е Официалната колекционерска халба от 1 литър „200 години Октоберфест 2010”. Няколко стотици ръчно изработени халби, всяка подписана от дизайнерката Натали Фумели, очакват своите щастливи притежатели. Който не успее да изтрие скреч-карта с печалба „Халба” получава не по-малко атрактивна награда – специалните баварски мечета на МКБ Юнионбанк. Депозитфест е специално разработен по случай 200 годишният юбилей на най-масовия празник в света – Октоберфест, който започна на 18 септември.

Клиентът сам избира кога и как да му бъде изплатена лихвата – авансово, на специално от него избрана дата или на падеж. Тя може да бъде изплатена в брой, по карта или преведена по сметка. Срокът на Депозитфест е шест месеца. Допуска се довнасяне на допълнителни суми по всяко време, без ограничения за броя на вноските и размера на внасяните средства.

Минималната сума за откриване на Депозитфест е 150 лева.

Какво представлява Октоберфест?
През 1810 г. баварският принц Людвиг и принцеса Тереза Саксонска отпранзували сватбата си и поканили на нея всички жители на Мюнхен. Оттогава до сега в града всяка есен се устройва подобно празненство. То започва в 12 часа на обяд с 12 изстрела в небето. Отваря се буренце с бира, сварено специално за Октоберфест. Само 6 пивоварни имат право да предлагат пиво за празника. В забавленията са включени песни, танци и всякакви панаирни атракции. През миналата година Октоберфест е бил посетен от 3.3 млн. души от целия свят, които са успели да изпият 3.3 млн. литра бира. Тази година организаторите на Октоберфест очакват да бъдат счупени всички рекорди по посещаемост. Една от причините за това е и честването на 200 години от първото издание на бирения фест.