Засега няма промени в цените, но има тенденция към повишение, която все още се “обира” от търговците, казва Божидар Колев, управител на веригата магазини “Технополис”. По-скъпият долар води до ръст при продуктите, чийто внос се договаря директно от Китай като компютрите “Дел” и “Леново” и климатиците, казва Колев.

Всички производители на телевизори пускат новите си модели и усещаме, че има опити за повишение на ценитe с 2-3%, казва Николай Китов, управител на “Техномаркет”. Естествено, опитваме се да задържим цената, но борбата е неравна, коментира Китов.

Според него по-високите цени ще се усетят при телевизорите от нисък клас с диагонал от 26 до 32 инча, които ако не друго, няма да продължат да поевтиняват.

През последните два месеца на валутните пазари стана много интересно. След като в началото на декември м.г. доларът отбеляза рекордно ниско ниво за годината от 1,29 лв., последва много бързо и силно поскъпване на щатската валута до 1,375 лв. за долар. Отдавна не сме виждали подобно силно движение в полза на зелената валута и опитът ми подсказва, че то е само началото на далеч по-силно поскъпване в следващите месеци, отбелязва валутен дилър пред в. "Труд".