Прогнозират поскъпване на техниката

Ако поскъпването на долара продължи, това неминуемо ще доведе и до повишение на цените на техниката у нас, показа проучване на “Труд”.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозират поскъпване на техниката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китов,Китов не може на всяко камъче в Бг магазин да направиш. Айде ходи тези тъпотии да ги пробутваш на балъците в Словения и Македония!!! Ама гледам по тамошните ти магазини нещо липсва НЕО тази така известна ни и много качествена марка,що така?

По-точно от това не знам дали може да се каже и това го е видял всеки който се е опитал да си купи нещо от англиския ebay или пък амазон

В сащ цените може да са по-ниски,но почти всичката техника е боклук,повярвайте!То неща съм сменил-от кафемашини до лаптопи,чисто нови,а така бързо и лесно се скапват!А поправката и частите излизат скъпо,така,че по-добре да се доплати отгоре и да се купи ново....и така...писна ми!

Много точно! Наложи ми се да си купувам USB DVB-T TV Tuner. Тук за по-малко от 100лв не намерих. В Китай с доставка излиза по-малко от 30лв, т.е. дори недостигна новото митническо ограничение, което пък ограничение е меко казано абсурдно.

абе , балъцииии , докога ще бъдете такива консуматори , бе , вие неразбрахте ли , че човек и с малко , но достатъчно може да живее . ДРУГОТО Е АЛЧНОСТ, АЛЧНОСТ И ПАК АЛЧНОСТ .... ТЪПА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПРОТНИЛА С-МА.....

Нивото на цените на стоките се определя не от това дали доларът ще поскъпне, а дали има кой да купува тези стоки. Тук се опитват да ни внушат нещо, което без ръст в доходите няма как да се случи.

Няма да споменавам марки да не излезе че правя реклама: Американск продукт : цена в САЩ - 6100 долара цена в Европа - 8000 евро цена в България - 20000 лева Холандски продукт правен в Китай: цена в САЩ - 2500 долара цена в Европа - 2000 евро Цена в България - 5500 лева Не пазарувам и кабел за 30 лева от България. Направети си екскурзия с разликата и си купувайте на място. А и качеството тук е пето. Вдигайте цените - ще си ги гледате вие!

тази техника дето ни я пробутват е пълно менте,но има хора които си я купуват.аз например каквото и да ми трябва си го купувам от гърция.някои са на същите цени,дори и по ниски само че качеството е в пъти по добро от продаваните по нашите магазини

КАДНИЯТ КИТОВ СИ Е ПЛАТИЛ ЗА ТАЗИ СТАТИЙКА - ДА ИЗЛЕЗЕ В СЪБОТА Е НАЙ-ДОБРЕ. И НЕЩЕШ ЛИШ ТЯ ПЪК ТОЧНО ДА ВЗЕМЕ И ДА ИЗЛЕЗЕ В СЪБОТА.

Ей сега ще си го преместя от единия крачол в другия....

Е по червен и мафиотски вестник от Труд в Бг няма, явно се вижда.

не е вярмо.Сувеличаване на безеаботните у нас и в чужбина спада потреблението и производството,За какво ще внасяме залежала стока от КИТАЙ.Да пълним складовете с боклуци.И колите ще поевтинеят още.Няма купувачи,а продавачите да намаляват цените,за да изкарат нещо докато могат.

Ще поевтиняват не бойте се ...................

Може 50% надолу за ментета толко.

боли го китов за долара и за вас. нали гепи ддс като ужким изнася плазми за страни извън ЕС (македония и сърбия). Нали може да изпере колкото си пари пожелае в десетките си търговски обекти. е, ако падне и някоя продажба... нема лошо. Купувайте, купувайте от техноверигите... диви невидели телевизори селяци

ше поскъпне техниката на куково лято ше си я натикат дето слънце не огрява. Ще поевтинява като за световно, 10 лв чтията 13 лв ъглошлайфаа LCD вече ги дават по 2 за лев...

kolev kat padne6 -drug 6e te smeni borbata e bezmilostno gestoka sori...

Бързо теглете парите от банките и ги инвестирайте в техника! Не помните ли какво стана с недвижимото имущество, като ни предупреждаваха преди 3 месеца? Скочи до небесата :))))

Обичам кризата-а-а-а!!! It's a buyer's market now! Краят на историческия процес на първоначално натрупване на капитали настъпи по-рано от очакваното, благодарение на световната криза. Искам да видя масово измиране на алчни капиталисти!!! Това не е принципът на Вуте, а вик за поне малко справедливост в този свят!

Май не те трябва да дигат цените на телевизорите, а по-скоро трябва да дадат пари на потребителя, за да им гледа телевизора

моя DELL е правен в Ирландия и купен в Англия. беше 30% по евтин отколкото в България.

нека ми обяснят как един вносител ще повиши цената в долари когато доларът поскъпва... и как точно производителите ще запазят равнището на цените вместо да го свалят при силен долар.

Курсовете тука нямат никакво значение. Истината е, че потреблението се свива и ще се свива при създадената лоша икономическа конкюнктура и единствената възможност на веригите да продават нещо е корекция на цените, но само и във всеки случай НАДОЛУ! :)

Странно, като поевтиняваше долара никой не е смъквал цени с оправданието че са купувани преди със скъпи долари.

Дано тези които си плащат за такива плоски статии прочетът коментарите отдолу - никой вече не се връзва на такива поръчкови драсканици и явно е дошло времето когато търговците вместо да се опитват да плашат купувачите с цената на долара да помислят за намаляване на печалбите си ако изобщо искат да оцелеят на пазара. Ние българите сме много прост народ, но и простотата си има граници и тя все някога сваршва.

За съжаление както и при лекарствата, техниката в България в повечето случаи е много по-скъпа от техниката в Германия. По-евтината техника е само китайско прозводство, но там все още повечето хора имаме резервираност като поребители, макар че вече доста китайски стоки се доказаха, че имат добро качество. В Германия техниката има гаранция от 2 или 3 години и с касовата бележка (тук касовите бележки са ясни и четливи и по отношение на изписването на стоката, и на цената, не са на фоточувствителна хартия) и теоретично и практично можеш да върнеш бързо и без никакви проблеми дефектната стока и последния ден от изтичането на 2-те или 3-те години, да си вземеш парите обратно и да си купиш друг уред, а в България не може. При дефектна техника в България всичко става много бавно, пращат ти техник, който идва след седмица-две и се чудиш какво да правиш седмици или месеци без нужния уред.

Малко е неудобно , но пък по- изгодно , да си пазарувам от интернет. И отделно... кефа да ви гледам агонията е несравним. КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ и в никакъв случай ТЪРГОВЦИ. А песента с долара ,я попейте на оная ми работа!!!

Е па аз от 2 години съм спрял да купувам всякаква техника от БГ. За целта си има ебей, там нещата са 3 пъти по-евтини, а и китайците като се увеличава долара намаляват цените. Оборота е важен!

Николай Китов да духа супата!!! Не се налапа тва момче!

Когато долара се срина ,вие увеличавахте цените,защото бяхте с еврото или със всяка валута ,която ви изнасяше.Сега пак нагоре щото долара се покачи с 2ст.,а вие искате 3,4% увеличение.Ваша работа -ако наистина се издържате само от продажби на техниката не ви предричам светло бъдеще.А и не забравяйте ,че българина пътува и вижда на какви цени продава света.Аз лично си купих лаптопче асеер от Италия за 170eвро.Тук същите вървят около 650 лева.То бива разлика ама двойна?А стандарта в заплатите ?

Po ciala Europa tehnikata e po eftina ot kolkoto v Bulgaria.Dori v Greece koiato se smiata za edna ot skapite darjavi tehnikata e po eftina a i praviat promocii do 50%.Tezi nemojaha da si prodadat plazmite i sega se chudiat kakvi da gi govoriat samo i samo da se iurni naroda da si kopuva TV,PC.Az si porachah ot USA PC i mi izleze 2000lv a v Bg struva 4000lv.

Това е класически пример на търговия по пуснат слух !! Учудващо е, че е изключително груб - явно доста търговски вериги са пред фалит. За съжаление, статистиката показва, че независимо грубостта на похвата повече от 70% балъци се хващат...

Номенклатурните престъпници пак ревнаха. Много им се иска на полуграмотните тарикати с ченгеджийско-партиен корен да смучат парички без да слизат от луксозните си джипове и яхти, които ежегодно подновяват. Колко щяха да бъдат щастливи, ако бяха успели съвсем да заробят раята -разбирай да е затворена тук, да не комуникира със света, да работи 12 часа на ден 7 дена в седмицата за жалки парици, които те да изсмукват с ненормално скъпите си стоки на картелни цени.

Освен това по-голяма част от тв и видео техниката е за аналогова телевизия, която ще отпадне до 2 г. За да се ползва същата техника за цифрова телевизия от 2012 г. ще трябват допълнителни приспособления.

А ЗАЩО КОГАТО ДОЛАРА СЕ СРИНА -ЦЕНИТЕ ПАК РАСТЯХА?!?!?!?!

За бизнеса е най-добре всеки да работи на 2-3 места и да потребява 24 часа в денонощието. Само че колкото повече ме кандърдисват за сношения с дюгените-толкова по неотстъпчив ставам. Препоръчвам домашно мероприятие 101 - няколко кашона в антрето и агитация за 101 ненужни вещи. Действа ободряващо и предпазва от ненужни покупки.

Не байпич, цените ще падат ,без значвение курса на долара.Българите си обновиха техниката преди две години.Ще чакаш следващата вълна на ТВ от 600 херца нагоре!Та белким някой си купи.

Фууууууу, как не Ви е срам, форумци такива. Човечецът се бори като опълченец на Шипка да задържи цената, а Вие, вместо да му помагате /купувате/ в тоя неравен бой само плюете. Я като истински патриоти, потребители и членове на пазарното общество да бягате и да си купите по лаптоп и плазма. На лизинг естествено - да подпомогнете сладурите с 35 процентовото оскъпяване, че и при тях не е както беше преди...

TOWA SE KAZWA SELSKI TARIKATI BURZO DA HODIM DA KOPUVAME 4E 6TE SKA4AT CENITE HAHAHAAHA KATO SKO4AT CENITE 6TE IDA NIAKUDE V EVROPA KUDETO IMA REALNI NAMALENIA I 6TE GO VZEMA MNOGO PO EFTINO ............ OTDAVNA NE PAZARUVAM OT TUK ZARADI TAKIVA SELSKI TARIKATI

Много си прав, техномаркет вече се задъхва, съкращават персонал... Един приятел вече го съкратиха. И още ще има. На фалити мирише...

qzak, takmo sam se naperil da kupuvam 5-6 broq televizori ot sreden klas....

Ма никак!

Този виц ще измести за деня вицовете за полицаите.

v magazina ti obqsnqvat (pi6e na talon4eto s informaciq) 4e pove4eto TV i drugi uredi sa rpaveni v EU!?!?!? zna4i netrqbva da ima poskapvane na tyqh a samo na tezi ot China..

По-скъпа техника и поумнели граждани издръжливи на изкушението за покупка на дрънкулки с кредит води до едно от двете неща: ЗНАЧИТЕЛНО намаляване на цените или ФАЛИТ на продавачите. Изборът е ваш господа.

живи да ги ожалиш(търговците де),тичай народе,поддавай се на паниката и купувай китайско японско американски боклуци оразмерени при проектирането да изкарат гаранципята от двайсетина месеца,тва е положението,на капитализма му трябват свежи пари и немислещи създания.последните трябват и на :комунизма,фашизма,м и другоизми....УРРАААА

Много интересно... Когато долара поевтиняваше техниката си държеше цените... Сега защо ще поскъпва? За да си запазят същите зверски печалби нашите печалбарчета ли? В момента дори в страни като Франция техниката е по-евтина отколкото в богата България... Естествено, ще поскъпнат неща, които трудно ще си внесеш отвън като телевизори, перални, хладилници, печки. Дребните неща просто няма да могат да ги продават, аз вече си внасям техника от Англия, защото с транСПОртА излиза с 10-15% по-евтино

Като знам при компютрите(DELL и Lenovo) какви са ви надценките, долара спокойно може и 1.60 да стане и пак ще сте с огромна печалба!

а като беше долара 1,57 преди 5 месеца какво стана?

ТОЕСТ: КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОМАРКЕТ,ЧЕ СМЕ МНОО ЗЛЕ,И СИ ТЪРСИМ БАЛЪЦИ,ДЕТО ВЯРВАТ НА ПЛАТЕНИ СТАТИИ...