Какво се случи до този час?

Всеки пети у нас е плащал под масата, за да получи здравна услуга по време на COVID кризата, показва международно проучване.

Още 21 души в България са застрашени от американски санкции по закона "Магнитски".

Възможно ли е да се намали опашката от камиони на граничния пункт "Кулата-Промахон", ще разберем в близките часове.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Лекарският съюз иска да се регламентира възможността при нужда всеки здравноосигурен да може да потърси неотложна помощ навсякъде в страната. Към момента личните лекари са длъжни да осигурят на пациентите си денонощна помощ, като не малка част от тях са сключили договори с медицински центрове, обслужващи болните след края на работното време на общопрактикуващите медици.

"Искаме всеки здравноосигурен, където и да се намира в страната, да може да получи неотложна помощ, когато му се наложи, а не само в района, в който живее", казва председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в коментар на предложението за отпадане на денонощното разположение на личните лекари.

Ето защо днес ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.