Какво се случи до този час?

"Каквито и действия да предприема държавата, да излезе и да ги обяви предварително, за да не се стига до паника" - още от Илия Проданов, заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, след двуседмичното бавене на камиони, превозващи зърно, на граничния пункт "Кулата", ще чуете в подкаста.

По време на вечерна емисия новини журналистка в руската държавна телевизия "Канал първи" влезе в кадър с плакат: "Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат." По-късно руската информационна агенция ТАСС съобщи, че каналът разследва инцидент с външно участие. Според социалните мрежи обаче жената с плаката е редактор в телевизията и се казва Марина Овсянникова. Журналистката е арестувана, по последна информация никой не знае къде е отведена. Случаят предизвика вълна от реакции по целия свят. Президентът на Украйна Володимир Зеленски я поздрави.

Защо паспортите от цял свят са само в четири цвята и какво означават те? Това можете да разберете на Trip.Dir.bg. Всяка държава е свободна да избере цвета на международните паспорти, които издава, като причините за решението често са исторически или културни. Зеленото например има религиозна символика за много от мюсюлманските държави - смята се, че това цветът на Пророка Мохамед, на природата и живота. Повечето страни от Европейския съюз имат тъмночервени паспорти с изключение на Хърватия (син). Любопитно е, че страните, които искат да се присъединят към ЕС, също смениха цвета на паспортите си на червено - като Турция, Северна Македония и Албания.

"Промоционалните цени са реалните цени на стоките!" - това е един от знаковите коментари във връзка с днешния ни въпрос: "Съобразявате ли купуването на храна с промоциите в магазините?". Какво още ни написахте по темата, ще чуете в края на Podcast новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Съобразявате ли купуването на храна с промоциите в магазините?" - това ви питаме днес във връзка с наблюдение на КНСБ, според което цените на храните са достигнали исторически максимум през февруари, а поскъпването ще продължи при растителните и животинските масла, млечните продукти и хляба.

До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.