С какво ще запомним този ден? 

В дългосрочен план, ако "Продължаваме промяната" и "Демократична България" работят заедно, това ще им донесе политически дивиденти, тъй като покриват един и същ електорален периметър. В краткосрочен обаче, тоест до следващите избори, е малко вероятно да има ползи - в Podcast новините чуйте още от коментара на социолога от "Сова Харис" Васил Тончев, както и прогнозата на политолога Стойчо Стойчев за следващите избори. 

И още от темите, които ще чуете:

Налаганата изолация за болните от COVID ще бъде намалена от 10 на 7 дни. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Карантината на контактните лица се намалява от 7 на 5 дни, а на тези, които преди по-малко от три месеца са си поставили втора или трета доза ваксина, както и преболедувалите в тримесечен срок, въобще няма да се налага карантина. По думите на Кунчев това е първа стъпка към постепенното разхлабване на мерките срещу коронавируса. Те влизат в сила от четвъртък, 18 август, а заповедта за тях ще бъде издадена утре.

Община Своге обяви бедствено положение заради внезапното спиране на притока на вода в река Искрецка, което води до спиране и на водоснабдяването в селата Искрец, Свидня и части от Церово, както и в град Своге. Кризисният щаб е набелязал няколко мерки за справяне с кризата. Сред тях са осигуряване на водоноски с питейна вода, по спешност ще бъдат извършени хидрогеоложки проучвания за изграждане на сондажи в Своге и засегнатите села. Обсъжда се и изграждане на аварийни връзки от съществуващи водоизточници за алтернативно водоснабдяване, а противопожарно водоснабдяване ще се подсигурят подстъпи към река Искър.

Мачът между "Левски" и Хамрун Спартанс няма да се преиграва, реши УЕФА, отхвърляйки като неоснователна жалбата на българския клуб. Новината бе официално потвърдена от "Герена", откъдето казаха, че към решението няма мотиви. С това окончателно се слага край на участието на "Левски" в евротурнирите за този сезон, информира "Корнер".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Застрахователен агент беше зрелищно арестуван тази сутрин в Бургас. Подробностите чуйте в Podcast новините.