С какво ще запомним този ден? 

"Ако в обръщението на руския президент Владимир Путин от преди дни вероятността за използване на ядрено оръжие беше леко прикрита, в изявлението на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев от тази сутрин то е категорично. Въпросът днес е ще има ли някой, който да има разум, да натисне ядреното копче" - в Podcast новините чуйте още от коментара на журналиста Валерия Велева.

И още от темите, които ще чуете: 

Отделни подвижни секции за избиратели, заразени с COVID-19, контактни или карантинирани, няма да има за изборите на 2 октомври, тъй като няма обявена извънредна епидемична обстановка. Това гласи решение на Централната избирателна комисия. Според него заразените или контактни избиратели ще могат да гласуват в населеното място, където са карантинирани, като ще могат да дадат своя глас в подвижна избирателна секция, само ако има такава за хора с трайни увреждания. За да бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна кутия, избирателите под карантина могат да подадат заявление до кмета на общината, района или кметството от 26 септември до изборния ден включително.

Няма доказателства за незаконна сеч в района на наводнените селища в Карловско. Констатирани са само административни нарушения, обяви земеделският министър Явор Гечев. По думите му е проверено цитирам "всичко каквото можеше да се провери". Хванати са редица несъответствия по отношение на непочистени сечища, неправилно съхранена временно дървесина, включително по отношение интензивността на сечищата, добави той. Един компонент обаче оставал неизвестен засега, а именно болестите, заради които са извършени редица сечища.

Дори и в залеза на бляскавата си футболна кариера, Меси си остава индустрия за стотици милиони евро, предаде "Корнер". А поредното доказателство дойде от испанския "Марка", който се порови във финансовите дела на настоящия клуб на аржентинеца - ПСЖ. Според данните, Меси е донесъл приходи от колосалните 700 милиона евро на френския гранд. Или с други думи - в първата си година в ПСЖ Лионел Меси е бил много по-полезен на новия си клуб извън терена, след като успя да вкара само 11 гола. Финансовите облаги за ПСЖ от привличането на Меси обаче са огромни. Само неговият трансфер довел до 10 нови спонсора. Други сериозни приходи дошли от продажбата на фланелки. 60% от продадените фланелки в клубния магазин са с името на Меси, а ПСЖ е продал над един милион фланелки - всяка на цена между 79 и 140 паунда. Маркетинговият директор на ПСЖ Марк Армстронг признава, че клубът не може да отговори на огромното търсене.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Отскоро на пазара у нас е книгата "Професора" на младия автор и журналист Таня Глухчева. В нея любов, предателство, обсебване, фанатизъм, атеизъм, наука и морал се преплитат в опит да дадат отговор на въпроса: "Ако Съдбата ви даде втора възможност да поправите грешка от миналото, бихте ли се възползвали?" За всичко това, както и какво усещане иска да предаде на хората, които ще държат в ръцете си нейната втора творба (след "Да пътуваш в петък 13), чуйте в Podcast новините.