Защо денят започва така? 

Защото вече поставят ваксината на "Пфайзер" и на деца, засега само в Канада. 

Президентът открехна завесата за служебния премиер, засега знаем само, че ще е мъж. 

Тайните на преговорите за Брекзит излизат на яве, главният европейски преговарящ Мишел Барние ги описва в книга. 

А може би, защото два английски отбора ще спорят за титлата шампион на Европа.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Ако допреди четири години за едно място в армията е имало по-малко от един военнослужещ, сега за същото се съревновават минимум четирима. Има формирования, в които до 15 души се съревновават за едно място. Така според министъра на отбраната в оставка Красимир Каракачанов до 3-4 години ще се реши проблемът с кадрите за Българската армия.

Друга възможност за това е Законът за доброволната военна служба, като по думите му много млади момчета и момичета могат да получат умения като военнослужещи, а тези от тях, които преценят, че това е тяхното призвание, могат да останат в армията като кадрови войници. По думи на министъра тенденцията е за връщане на наборната военна служба, както стана през последните години във Финландия, Норвегия, Швеция и Сърбия, а в Австрия и Гърция пък я увеличиха с няколко месеца.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.