Защо денят започва така?

Защото България се класира за финала на Евровизия. Голямото събитие ще бъде в събота вечер.

Край на огъня в ивицата Газа - в 2 часа тази нощ в сила влезе обявеното примирие между Израел и движението Хамас.

А може би, защото в американския щат Минесота показват колекцията от дизайнерски обувки на Принс.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров каза вчера, че вниманието му ще бъде насочено към увеличаване на обхвата на ваксинация в страната като целта е приоритетно да бъдат ваксинирани най-застрашените граждани - лицата над 60 години. Той обаче посочи, че едва 17,5% от българските граждани над 60 години са с поставена първа доза ваксина срещу COVID-19.

И по същото време в Тайланд. Властите в провинция Чианг Май решиха да стимулират населението да се ваксинира срещу коронавируса, като подаряват крави, предаде Ройтерс. От юни всяка седмица ще се разиграва лотария с имената на ваксиниралите се срещу COVID-19. Печелившият ще получи млада крава на стойност 10 000 бата, което се равнява на около 320 щатски долара. Инициативата е породила ентусиазъм сред местните жители, уточнява БТА.

Ето защо днес ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.