С какво ще запомним този ден?

Дори управляващите да успеят да съберат подкрепа за кабинета си, работата по законопроектите след това ще е много трудна, а реформи така не се правят - останете с Podcast новините, за да чуете още от коментара на политолога от "Галъп Интернешънъл" Светлин Тачев.

И още от темите на 6 юли:

Криминално проявеният бивш футболист Георги Семерджиев уби на място две жени при тежка катастрофа в центъра на София и избяга, след като луксозният му автомобил се разцепи на две при удара. Полицията го откри близо до мястото на инцидента, в "не съвсем адекватно състояние". След осигуряването на адвокат на Георги Семерджиев, той следва да бъде заведен в болница, за му направят проби за алкохол и наркотици. Скоростта, с която се е движила колата му, ще бъде уточнена от техническа експертиза. Следва повдигане на обвинение. Мъжът има криминални прояви, а снощи е карал автомобил, който е спрян от движение заради взети след нарушения регистрационни табели.

Властите мълчат по въпроса с цената на природния газ за юли. Такава информация поискаха четири от национално представителните работодателски организации с писмо до министъра на енергетиката и до КЕВР във вторник. Днес бизнесът и синдикатите се обявиха за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което да бъдат обсъдени цените на природния газ и мерките за осигуряване на доставките за зимата.

Нови правила за обучението по право - задочната форма остава. Според одобрени от правителството нормативни промени се предвижда и въвеждане на нова задължителна дисциплина в рамките на обучението - тя ще се казва "Защита на правата на човека".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Ще има ли ядрена война? Кой ще спечели? Много руснаци отиват при астролози, за да разберат как ще се развие конфликтът в Украйна, пише Франс прес, цитирана от БТА. Подробности чуйте в Podcast новините.