С какво ще запомним този ден?  

"Истинската смислена левица се гради отдолу нагоре. За да се стигне до ефективен и силен политически субект е необходимо много време" - в Podcast новините ще чуете още от коментара на политолога Страхил Делийски.

И още от темите, които ще чуете:

Цялата държава е в помощ на строителя на българо-гръцката газова връзка, за да може обектът да бъде завършен. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в началото на среща с участниците в строителството на междусистемната газова връзка Гърция-България. Намерението е да се приключи строителството в изпълними срокове, а компанията, която изгражда българо-гръцката газова връзка, трябва до утре да обяви и самите срокове, в които ще бъдат приключени всички процедури по строителството. 

Румънското министерство на здравеопазването призова румънците на възраст под 40 години да отидат "възможно най-скоро" до семейните си лекари или до аптеките, за да си вземат таблетки калиев йодид, предаде телевизия "Диджи 24", цитирана от БТА. Изявлението идва в момент, когато Киев и Москва взаимно се обвиняват за обстрела срещу украинската атомна електроцентрала в Запорожие през уикенда. По данни на украинските власти са били поразени три радиационни датчика, докато руските сили твърдят, че съоръжението функционира нормално след обстрела.

Шестима българи ще вземат участие на Европейското първенство по лека атлетика, предаде "Корнер". Шампионатът на Стария континент ще се проведе в Мюнхен между 15 и 21 август. Представителите ни при мъжете са Георги Начев (троен скок) и Тихомир Иванов (скок височина), обявиха от федерацията. При дамите ще имаме два пъти повече участнички, предвождани от олимпийската вицешампионка от Рио 2016-та Мирела Демирева (скок височина), Александра Начева (троен скок), както и Маринела Нинева и Милица Мирчева (маратон). 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Мистериозна дупка в Чили, появила се на 30 юли в северната част на страната, удвои своя размер. В момента е толкова голяма, че би могла да погълне Триумфалната арка във Франция, отбелязва "Ройтерс". Вследствие на какво се е появила? Чуйте във вечерните Podcast новини.