Какво се случи до този час?

Двете деца от Сърбия, които бяха преместени за лечение в "Пирогов" след катастрофата на автобус на "Тракия" в неделя, са в стабилно, но все още тежко състояние. Това съобщи на брифинг изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров. Вчера децата са претърпели обработка на всички рани и са прекарали сравнително спокойно нощта. На едното дете е извършена мекотъканна интервенция. Днес предстои да му бъдат направени високоспециализирани изследвания, за да се постави по-окончателна диагноза. На другото дете предстои операция за стабилизиране на счупванията в таза. Двете деца се намират в детска реанимация. Болницата е в постоянна връзка със сръбските здравни власти, а родителите са били информирани какво точно какво е състоянието на двете деца, добави д-р Димитров. Преди началото на правителственото заседание служебният премиер Гълъб Донев благодари на всички, които не са подминали 217-ия километър на магистрала "Тракия". 

Заради сериозен дефицит на дървен материал в България още днес служебният земеделски министър Явор Гечев ще разпореди да бъде спрян износът към трети държави. Това обяви той пред bTV. По думите му се очаква и повишаване на цените, но няма риск за хората в селските райони, които използват това средство за отопление, да останат на студено. Според Гечев е пропуснат моментът да се отрази, че търсенето на дървен материал, включително заради цените на горивата, е нараснало три пъти. Но все още има около месец да се навакса този дефицит.

Сандра Перкович продължава да изумява в дисциплината хвърляне на диск от леката атлетика. 32-годишната хърватка спечели шеста поредна европейска титла на първенството в Мюнхен, след като хвърли диска на 67 метра и 95 сантиметра. Това беше последен опит за Перкович, а преди нея германката Кристин Пуденц бе хвърлила на 66 метра и 93 сантиметра и водеше в надпреварата. На третото място остана друга германка - Клаудине Вита, с 66,20 метра. Постижението на Перкович е впечатляващо, тъй като в никоя друга единична дисциплина при мъжете и жените никой не е спечелвал шест поредни европейски титли, отбелязва "Корнер". 

"Очаквате ли след 2 октомври да има изпълнен мандат за правителство?" ви питаме днес. Коментарите ви по темата са в двете крайности, от "Правителство най-вероятно ще има. Ще се разберат за баницата. Въпросът е, за колко време" до "Изобщо не ме интересува дали ще има нови избори, да си гласуват колкото искат, кражбата и лъгането не е спряло от 89-а". 

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

"Реалността не е достатъчна" или какво може да гледа публиката на тазгодишното издание на международния кинофестивал "Братя Манаки", който започва в петък, чуйте в обедните Podcast новини.

А какво ще кажете за това?

"Очаквате ли след 2 октомври да има изпълнен мандат за правителство?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Не". Повдигаме въпроса след прогнозата на социолозите Васил Тончев и Кънчо Стойчев, че "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП няма да успеят да съберат мнозинство от 121 или повече депутати след изборите през октомври. 

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.