Какво се случи до този час?

"Потокът на руски газ към европейски клиенти е намалял по вина на самия Запад" - това каза руският президент Владимир Путин, като отправи и предупреждение, че доставките може да продължат да се свиват. Днес се очаква Европейската комисия да представи спешни планове за намаляване търсенето на газ в рамките на следващите месеци. Брюксел предупреждава, че без незабавни дълбоки съкращения страните може да имат затруднения с горивото през зимата, ако Русия прекъсне доставките.

Няма нарушители на забраната за движение на каруци в цяла София - какво още показа проверката на Podcast новините месец и половина след въвеждането на новите правила, чуйте в репортажа на Елена Бейкова. 

Сирия прекъсва дипломатическите си отношения с Киев като реципрочна мярка на предприетата от Украйна такава стъпка в края на юни, след като сирийското правителство призна независимостта на проруските сепаратистки републики. А Турция привика германския посланик във външното министерство в Анкара, след като служебен автомобил на турското консулство в Щутгарт е бил опожарен. Били са повредени и други автомобили в консулството.

"Очаквате ли рестарт на четворната коалиция с мандата на БСП?" ви питаме днес, а един от знаковите коментари по темата гласи: "Предлагам да наречем кабинета 2.0 или 4-, тоест втора версия на четворната коалиция минус отцепниците. А дали оценката за него ще е двойка или четворка, ще зависи вече от министрите". 

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко? 

Испания прие закон, известен сред широката общественост с името "Само да означава да". Какво представлява той, чуйте в Podcast новините.

А какво ще кажете за това?

"Очаквате ли рестарт на четворната коалиция с мандата на БСП?" ви питаме днес, след като вчера БСП започна разговорите за съставяне на кабинет с връчения им мандат в рамките на този парламент. Днес от левицата ще разговарят с "Има такъв народ". Депутатът Станислав Балабанов коментира, че ще настояват за прозрачност, равнопоставеност и без еднолични решения и напомни, че ИТН не са имали конфликт с БСП. Освен това в програмата, на която се опряха левицата и "Продължаваме промяната", имало неща още от коалиционното споразумение на четворната коалиция. Вчера БСП поиска ПП да предложи премиер, а формацията на Кирил Петков и Асен Василев - да има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, което да приеме закона за КПКОНПИ и да избере Бойко Рашков за шеф на комисията за противодействие на корупцията. От "Демократична България" пък поискали БСП да разговаря последно с тях. До този момент никоя от партиите, които преговарят за съставяне на правителство, не е отказала подкрепа. 

До момента превес в анкетата ни имат отговорите "Не". Можете да гласувате и коментирате в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.