С какво ще запомним този ден? 

Вероятността да отидем на нови избори за сметка на това да имаме редовно правителство е 80 към 20 - още от прогнозата на математика проф. Николай Витанов чуйтр във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

От 1 януари "Лукойл Нефтохим Бургас" прехвърля цялата си икономическа дейност в България, а това означава, че ще плаща изцяло данъците си в българската хазна. Това обяви на брифинг транспортният министър Христо Алексиев, след като по-рано представители на компанията се срещнаха с министри от служебния кабинет.

Граничният пункт "Калотина" ще бъде свързан с магистрала "Европа", стана ясно след като служебните министри на вътрешните работи и на регионалното развитие - Иван Демерджиев и Иван Шишков, провериха строежа на аутобана и ремонта на граничния пункт. Министър Демерджиев каза, че ремонтът на "Калотина" ще разшири пункта и ще го превърне в място, което може да поеме по-натовареното движение от магистралата. По същия начин се работи и по останалите основни гранични пунктове, каза Демерджиев, като идеята е да се увеличи обемът превозни средства, които могат да се обработват едновременно. По думите на министър Шишков част от магистрала "Европа" може да бъде пусната до месец.

Вторият ден на Световното първенство по футбол в Катар започна с убедителна победа на фаворита в Група "Б" Англиям, предаде "Корнер". "Трите лъва" надделяха над Иран с 6:2, за да постигнат една от най-изразителните си победи на световни първества. Точни за победителите бяха Джуд Белингам, Букайо Сака и Рахийм Стърлинг през първото полувреме, отново Сака, Маркъс Рашфорд и Джак Грийлиш през второто. За иранците двата гола реализира нападателят Мехди Тареми. Тази вечер от 21 часа е другият мач в тази група, като САЩ се изправя срещу Уелс.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Поредно нападение срещу български културен клуб в Северна Македония. Къде и какво се случи, чуйте във вечерните Podcast новини.