С какво ще запомним този ден?

"Коалиционното правителство ще се задържи на власт още няколко месеца, а колко точно, ще зависи от решението на конфликта между Запада и Изтока в Украйна" - ексклузивният коментар на политолога и социолог проф. Михаил Мирчев ще чуете във вечерните Podcast новини.

14 български моряци и един украинец от кораба "Царевна", блокиран в украинското пристанище Мариупол повече от 50 дни, вече са на родна земя. По обед те кацнаха на летището във Варна с правителствения самолет. Бяха посрещнати от своите близки, от премиера и външния ни министър. Кирил Петков и Теодора Генчовска са категорични, че с властите на Донецката народна република преговори не са водени и че сега основна грижа на правителството е извеждането на останалите петима души от "Царевна" и на 11-те от кораба "Рожен", който е във водите на Ченроморск.

Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за пътна безопасност Димитър Илиев влиза в екипа на премиера Кирил Петков. Илиев ще бъде част от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". По думите му лошите пътища в страната са сред причините за многото катастрофи у нас, но най-много пътни инциденти стават от човешки грешки. Затова той се обяви за промяна на "цялата учебна методология по подготовката на водачите, като се залага на идеята за обучение през целия живот". Още днес започват и проверки за използване на колани на задните седалки и правилната употреба на детски столчета.

Благодарение на своята 11-а титла в Първа лига Лудогорец изравни постижението на хърватския Динамо (Загреб), който спечели първенството на Хърватия в периода между 2006 до 2016 година. В историята на футбола има само четири клуба с по-дълги серии от тази на разградчани - Розенборг и БАТЕ Борисов с по 13 поредни титли, както и Линкълн Ред Импс и Сконто Рига с по 14, предаде "Корнер". 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic